”Hade jag fått välja hade jag mött dem i varje landskamp”

Det är ingen vänskapslandskamp i mängden som väntar på lördag.

Sverige mot USA är ett möte som får de svenska spelarna att bli extra laddade.

– Hade jag fått välja hade jag mött dem i varje landskamp, säger Kosovare Asllani inför drabbningen med världssuveränen.

USA:s damer är vana vid att ha favoritstämpel. De är också vana vid att vinna saker.

Och kanske rent utav också vana vid att möta Sverige.

När USA gästar Friends arena för en rejäl svensk värdemätare inför sommarens OS så är det ett stjärntungt motstånd som tas emot med öppna armar av de blågula landslagsdamerna.

– Otroligt viktigt och otroligt kul att få mäta sig mot de bästa. Vi älskar att spela mot dem och det blir alltid lite hetsiga matcher också, säger Kosovare Asllani.

OS-grupperna ska ju lottas snart, hoppas du rent av på USA i samma grupp?

– Det får vi ta när det kommer. Men så klart vi tycker det är skitkul att möta USA.

Goda OS-minnen

För svensk del är USA, just när det ska spelas fotboll under olympisk eld, också ett motstånd som väcker goda minnen. Senast det begav sig i Rio de Janeiro 2016 så chockade svenskorna de favorittippade amerikanskorna. Detta efter en kvartsfinalsseger på straffar.

– Jag vet att den matchen har etsat sig fast i deras näthinnor. Det vill de aldrig uppleva igen, säger Asllani.

– Vi känner att vi har alla möjligheter att slå dem men samtidigt är de världens bästa landslag och vi måste absolut prestera vår bästa fotboll för att slå dem. Men om det är något landslag som kan mäta sig med dem så är det vi.

”Speciella matcher”

Olivia Schough är inne på samma spår.

– Otroligt imponerad över hur de alltid kan ta medalj. Det ska bli extremt inspirerande att möta dem och det brukar bli väldigt roliga matcher.

Rosengårdsanfallaren känner också att det nästan finns något mytomspunnet över just drabbningarna med USA.

– Det är speciella matcher. Vi har mött dem mycket i mästerskap och Algarve och så. Det är alltid speciellt mot dem. Jag tror de känner samma, men vet inte riktigt varför. Det blir ofta mycket känslor och härliga matcher.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.