EM i fotboll 2021

Eriksen har lämnat sjukhuset

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Christian Eriksen har genomgått en lyckad operation.

Och har nu lämnat Rigshospitalet.

– Tack för det massiva stödet, säger 29-åringen i ett uttalande.

Det är det danska fotbollsförbundet som meddelar att Christian Eriksen nu lämnat sjukhuset efter en lyckad operation. Mittfältaren har även besökt det danska landslaget i Helsingör.

– Tack till alla för det massiva stödet, det har varit helt otroligt. Operationen gick bra och jag mår under omständigheterna bra. Det var härligt att se grabbarna igen efter den fantastiska matchen de gjorde i går. Jag kommer heja på dem mot Ryssland på måndag, säger Eriksen i ett uttalande.

Det var i går, torsdag, som DBU (danska fotbollsförbundet) meddelade att Eriksen kommer få en defibrillator inopererad efter hjärtstoppet mot Finland i lördags.

Eriksen hyllades stort under matchen mot Belgien under gårdagen. En enorm dansk landslagströja med Eriksens namn och nummer 10 vecklades ut nere på planen – och efter 10 minuters spel sparkade belgarna ut bollen ut över sidlinjen. Då ställde sig 25 000 åskådare upp med en känsloladdad, applåderande hyllning till Eriksen – även spelare och ledare applåderade.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Sara Wedlund död – blev 45 år gammal

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

EM i fotboll 2021

Fotbolls-EM

Christian Eriksen