Virgil van Dijk nobbar fotbolls-EM

Virgil van Dijk.
Virgil van Dijk.

Den nederländske superstjärnan Virgil van Dijk har missat i princip hela säsongen till följd av en skada.

Nu missar han även sommarens EM.

Ett beslut han fattat själv, säger han till Liverpools hemsida.

TA UT DITT DRÖMLAG I EM-ELVAN HÄR

Det var i ligamötet med Everton i höstas som Liverpool-mittbacken Virgil van Dijk kolliderade med den engelske landslagsmålvakten Jordan Pickford.

Kollisionen tog så pass illa att nederländaren skadade korsbandet. Sedan dess har han saknats från matchspel, medan Liverpool varit långt från den fina form laget visade upp förra säsongen.

På grund av frånvaron har han varit ett frågetecken inför sommarens EM. Under onsdagen gjorde han sin första längre intervju sedan skadan – och då bekräftade han att det inte blir något EM-spel.

– Med allt som händer, känner jag att det är fysiskt rätt att jag beslutat att inte åka till EM och går in i min sista fas av rehabiliteringen efter säsongen. Jag är väldigt besviken, säger han till Liverpools hemsida.

”Tufft men tryggt”

Den reslige och elegante mittbacken är av många ansedd som en av de bästa i världen på sin position. Nederländerna får nu alltså klara sig utan den viktige kuggen i mästerskapet där landet ställs mot Österrike, Nordmakedonien och Ukraina i gruppen.

– Att missa EM och att leda mitt land är hemskt, men saker har varit som de har och jag måste acceptera det. Vi måste alla acceptera det. Jag tror att beslutet att stanna hemma är det rätta i det långa loppet. Det känns tufft, men jag känner mig trygg i det, säger van Dijk vidare om beslutet.

EM sparkas igång den elfte juni.

Då hoppas han vara tillbaka

van Dijk räknar dock med att kunna vara återställd tills det att Liverpools försäsong drar igång i slutet av sommaren.

Detta då rehabträningen trots allt börjar gå framåt efter den svåra skada han ådrog sig för sju månader sedan.

– Det känns faktiskt ganska bra. Jag känner mig positiv och full av energi. Naturligtvis jobbar jag väldigt hårt. Det har varit en väldigt tuff resa hittills, men jag är på en bra plats just nu och känner förbättringen komma, säger van Dijk till Liverpools hemsida.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.