Veckans damallsvenska elva

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Kampen om tredjeplatsen i damallsvenskan glöder.

I veckans elva är sex spelare inblandade i striden om Europaplatsen.

Däremot finns det ingen spelare från de båda topplagen Kopparbergs/Göteborg och FC Rosengård som inte lyckades vinna sina matcher.

Målvakt:

Cajsa Andersson, 27, Linköping.

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Delade tidigare ansvaret i mål med Matilda Haglund. Har växt in i den här säsongen och bara blivit bättre och bättre sedan hon nu under hösten fått förtroendet som nummer 1.

Försvarare:

Mie Leth Jans, 26, Vittsjö.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Mittbacken tryckte in 1–1 på hörna och blev alltså målskytt mot sitt gamla lag FC Rosengård innan hon byttes ut med skada.

Faith Ikidi, 33, Piteå.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Eskilstunas snabba anfallare fick inte ut sina styrkor i snöyran på LF Arena och när de väl gjorde försök stod försvarsklippan Ikidi ivägen. Piteås seger var annars en laginsats.

Elli Pikkujämsä, 20, Kif Örebro.

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Den unga finländskan gjorde en fin insats i lagets kryssmatch mot serieledande Göteborg. Stod för flera fina inlägg och låg bakom mycket i Örebros forceringar framåt i slutet av matchen. Dessutom assist till målet.

Mittfältare:

Ebba Wieder, 22, Vittsjö.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Släkten är värst, fråga bara FC Rosengård. När förra spelaren Mie Leth Jans sabboterade trepoängaren för gästerna var det en annan spelare som tagit guld med Malmöklubben som stod för assisten. Fin arbetsinsats i övrigt.

Frida Maanum, 21, Linköping.

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Linköping vet att slutet med denna supertalang är nära. Troligtvis återstår det bara tre matcher i LFC-tröjan för norskan som lär gå till någon europeisk storklubb härnäst. En otroligt sevärd spelare och matchvinnare, med dubbla mål i 3–0-segern mot Djurgården.

Amanda Johnsson Haahr, 24, Växjö.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Riktigt pigg och skottvillig i Växjös 2–0-seger på Stundernas. Inledde till vänster på mittfältet och flyttades sedan upp som forward. Vara nära mål med ett hårt ribbskott och avslutade med att bli målskytt för andra gången den här säsongen.

Jutta Rantala, 20, Kristianstad.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Såg ni målet? Om inte så leta upp det. Rantala slog till från distans och sköt bollen i krysset på ett läckert sätt. Gick en hård kamp om platsen i den här elvan med lagkamraten Anna Welin som gjorde en stark insats.

Anfallare:

Alva Selerud, 20, Linköping.

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Den unga talangen tar plats för andra veckan i rad efter att ha legat bakom mycket av det offensiva i Linköping. Stod bakom flera fina chanser – och mål.

Amanda Edgren, 27, Kristianstad.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Inblandad i det mesta i första halvlek och gjorde det förlösande 1–0-målet för gästerna. Det var även Edgren som fick Sanna Kullberg frilägesutvisad efter en passning signerad Anna Welin.

Hailie Mace, 23, Kristianstad.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Kom till klubben i augusti men hade bara noterats för ett mål innan matchen mot Umeå. Där slog hon till med två mål inom loppet av två minuter och punkterade allt vad spänning heter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.