Hammarby tappade ledning mot Kalmar

Stefan Billborn rasar: ”Får gå hem och skämmas”

Uppdaterad 2021-05-24 | Publicerad 2021-05-23

KALMAR/STOCKHOLM. Förlust mot Kalmar i sista matchen före EM-uppehållet.

Då sågar Hammarby-tränaren Stefan Billborn allt och alla.

– Katastrof! Vi är praktusla på alla plan, säger han i Discovery.

Följ ämnen

Gustav Ludwigson gav Hammarby ledningen i den sjunde minuten och hade sedan bud på ytterligare mål i en första halvlek där Bajen imponerade.

Men anfallaren brände sina lägen.

– Jag har fått några bollar i djupet, men gräsmattan är jävligt snabb så jag har kommit lite fel i tajmningen och bollarna har runnit ifrån mig lite grand, sa han i Discovery i halvtid.

I stället kunde Kalmar vända och vinna.

Romario prickade in kvitteringen kort före paus och i den 68:e minuten fullbordade Rasmus Sjöstedt vändningen till 2–1, vilket blev slutresultatet.

– Vi och jag som tränare är givetvis väldigt stolta och glada, för det är inte Grimsås vi möter utan ett av Sveriges bästa lag som vi dominerar mot, säger tränaren Henrik Rydström på presskonferensen efteråt.

”Klart sämsta”

Efter matchen var Bajen-tränaren Stefan Billborn stenhård.

– Vi var inte här i dag. Och det är för jävligt. Det är den klart sämsta insatsen sedan jag började, måste jag säga. Jag har varit här i fyra år nu. Rent individuellt, och vi måste titta på vår matchplan också. De hade ju kunnat göra tre mål till i andra halvlek, bör kanske göra det, säger han.

Bajen tabellsjua

Förlusten innebär att Hammarby går på sommarledighet som tabellsjua. Det skiljer dock bara tre poäng upp till rivalen AIK som i skrivande stund ligger trea.

Efter matchen mot Kalmar sa Billborn att spelarna kan vänta sig en utskällning på måndagens träning.

– Ja, det hoppas jag också, säger Gustav Ludwigson.

– Annars är det något som är fel om man inte får det efter en sån här insats. Det är bara att lyssna och ta in vad de säger, för bra var det inte. Det ska ju inte få se ut så här även om man har en dålig dag. Jag tror att alla behöver gå till sig själva och inte börja peka finger mot någon annan. Jag står här superbesviken och jag kommer inte börja prata om någon annans insats innan jag har kollat mig själv i spegeln.

Läs mer om vårens och sommarens fotbollsfester:
EM i fotboll 2021: Guide med datum, spelschema och tv-tider
Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea
Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal