Här kliver Rikard Norling fram – som skjutjärnsjournalist

Hammarbys tränare Milos Milojevic försökte ducka frågan om Nenad Djordjevic som ny assisterande tränare i Bajen.

Då pressade IFK Norrköpings Rikard Norling fram ett svar:

– Men är han på G då? frågade Norling sin kollega uppe på presskonferens-podiet.

Hammarby vann mot IFK Norrköping med 2–1 i en fartfylld och chansrik match på Tele2 Arena. Även presskonferensen efteråt blev underhållande.

Expressen ställde frågan till Bajen-tränaren Milos Milojevic om det stämmer att Nenad Djordjevic är på väg in som assisterande tränare.

Kan du bekräfta det? undrade Expressens utsände.

Milojevic var inte särskilt pigg på att behöva svara på det.

– Ni måste han en spion? Jag gillar inte om informationen läcker från klubben. Jag måste fråga mina chefer om det här. Vi måste bli lite mer professionella, säger Milos Milojevic.

Norling ville ha mer

Åtminstone en halv bekräftelse. Men motståndartränaren Rikard Norling tyckte uppenbarligen inte att uppgifterna skulle gå i tryck utan att det var hundra procent. Från stolen intill på podiet vände han sig leende till Milojevic och undrade om Djordevic är på gång eller inte?

Och hans kollega fick svara på nytt:

– Jag kan svara så här: vi har en plan att kanske ändra lite i både Hammarby och HTFF. Vi måste ha kompetens. Om det ska bli Nenad eller någon annan spelar ingen roll, bara det är kvalitet, säger Milos Milojevic.

Sportbladet: Rikard, du tycker det här är underhållande?

– Det är alltid roligt när man känner igen sig själv när man får frågor och känner ”hur fasen har ni fått reda på det här?”. Jättekul, verkligen.

Du hjälpte till med en följdfråga?

– Ja, så var det.

Nöjd med svaret?

”Svarade skitbra”

– Tycker att han gjorde det skitbra, säger Rikard Norling.

Sportbladet frågar därefter hur Milos Milojevic och hans framtida assisterande (får vi väl anta efter Rikard Norlings skjutjärnsjournalistik?), den förre Kalmar FF-spelaren Nenad Djordjevic, känner varandra.

– Vi känner varandra från när han var jättebra spelare i Obilic och jag var en mindre bra spelare eller dålig spelare i deras B-lag. Han är tre år äldre än jag. Vi har bott nära varandra i Sverige. Vi har pratat mycket om fotboll tillsammans, säger Milos Milojevic.

Segern mot ”Peking” var Milos Milojevic tredje raka i allsvenskan. Ja han är fortfarande obesegrade som Bajen-tränare efter fem tävlingsmatcher.

– Jag hatar att bekräfta sånt, då förlorar man nästa gång. Men jag gillar inte att förlora. När jag förlorar är jag sjuk i två-tre dagar, säger Milos Milojevic.

– När man byter tränare får laget alltid ny energi så jag hoppas att det inte bara är början utan att det fortsätter så här en längre tid. Det här var inte vår bästa match. Vi har delar att jobba på. Vi släpper in mål och tillåter chanser och behöver för många chanser för att själva göra mål, anser Milos Milojevic.

Nästa uppgift för Milojevics Hammarby är returmatchen borta mot Maribor i veckan som kommer. Bajen vann hemmamötet med 3–1.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.