Rachel Bloznalis tar timeout från fotbollen

Lämnar Djurgården efter hjärnskakningen

Rachel Bloznalis har saknats från spel sedan hjärnskakningen hon ådrog sig i mars.

Nu meddelar Djurgården att hon tar timeout från fotbollen – och lämnar klubben.

– Det känns tungt att behöva lämna DIF och alla lagkompisarna, säger hon till lagets hemsida.

Amerikanskan Rachel Bloznalis anslöt till Djurgården inför förra säsongen, efter att innan det spelat för Umeå.

I blåränderna blev det 21 allsvenska framträdanden, innan hon den 13 mars i år ådrog sig en hjärnskakning i ett möte med Uppsala.

Sedan dess har hon rehabat för att komma tillbaka till spel, men återhämtningsprocessen har inte gått som önskat.

– Jag har drabbats av några hjärnskakningar tidigare i karriären och haft en del problematik med huvudvärk och andra symtom. Nu åkte jag på en till i mars och efter det har jag fått nya symtom som inte gett med sig, säger hon till Djurgårdens hemsida.

På grund av detta väljer hon nu att ta timeout från fotbollen på obestämd tid. Detta för att kunna fokusera på återställning.

”Måste ta hand om min hälsa”

– Det har varit ett väldigt tufft beslut för mig eftersom fotbollen har varit en central del under hela mitt liv. Men just nu känns det som det jag måste göra för att ta hand om min hälsa och jag känner att jag har fått ett bra stöd och förankring från alla inblandade inom föreningen i mitt beslut, säger Bloznalis.

Beskedet innebär dessutom att spelaren och klubben går skilda vägar, trots att Bloznalis har kontrakt till sommaren 2022.

– Rachel har varit en viktigt kugge för oss både på och utanför planen, en riktig järnkamin med andra ord. Tyvärr så har hälsan satt stopp för en fortsättning och det måste man respektera. Hennes vinnarskalle och mentalitet kring träning kommer att saknas enormt och vi önskar henne all lycka framöver, säger sportchef Jean Balawo.

Huruvida Bloznalis kommer återvända till fotbollen eller inte är i dagsläget oklart.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.