Lånet avgjorde – firade mot sin ”riktiga klubb”

Publicerad 2023-12-03

Joao Felix är utlånad från Atletico Madrid till Barcelona.

Och när klubbarna möttes under söndagen, så valde anfallaren att fira sitt avgörande 1-0-mål.

– Det är inget blygsamt firande, säger TV4:s expert Marcelo Fernandez.

Joao Felix har tidigare varit tydlig med att han vill lämna Atletico Madrid permanent, och framför allt vill stanna kvar i just Barcelona. Och det har också börjat spekulerats i att Barcelona redan i januari kommer försöka köpa loss 24-åringen redan i januari.

Och efter firandet vid hans 1-0-mål blev det inte mindre tydligt att huvudpersonen själv gärna också får igenom just den flytten.

Kylig chipp

Portugisen blev frispelad efter att ha vunnit ett motlägg mot Atleticobacken Nahuel Molina. Han var sedan kylig i läget och chippade bollen över Jan Oblak, och satte dit 1-0 för ”Barca”.

– Det är kyligt att kunna chippa över en utrusande målvakt, men det där är ett mål som argentinaren tillika världsmästaren Molina får ta på sig, som förlorar motlägget. Det blir kostsamt, säger TV4:s expert Marcelo Fernandez. 

Efteråt valde han att springa ut till reklamskylten, ställa sig på den och bara öppna armarna mot hemmapubliken.

Detta trots att Atletico Madrids president inför matchen hade vädjat en önskan om att Felix inte skulle fira ifall han gjorde mål.

– Jag hoppas att Felix inte firar om han gör mål mot oss, sa Enrique Cerezo till Sport.

Jätteräddning

Atletico skapade inte mängder av kvitteringsmöjligheter, men när de väl kom så blev det riktigt farligt. 

Allra närmast kom Memphis Depay med en frispark, men Barcamålvakten Inaki Pena stod för en jätteräddning när han sträckte ut och tippade bollen i stolpen innan den rensades undan.

Hemmalaget kunde sedan hålla ut, och vinna med 1-0.

Därmed passerar de Atletico i ligan och klättrar upp till tredjeplats, fortsatt fyra poäng bakom Real Madrid och Girona i delad serieledning.

Följ ämnen i artikeln