BK Häcken föll i slutminuterna mot PSG

BK Häcken var på väg mot en superskräll mot PSG i kvalet till Champions League.

Då klev Kadidiatou Diani fram och nickade segern till fransyskorna i slutminuterna.

– Det är klart att det är surt, säger Häckens målskytt Marika Bergman Lundin.

Det såg till en början ut som att det skulle bli en lång kväll för BK Häcken i kvalet till Champions League borta mot PSG. Fransyskorna dominerade spelet och redan efter 14 minuter hade den nederländska stjärnan Lieke Martens nickat in ledningsmålet efter en hörna där Häcken dessutom var en kvinna mindre på planen.

Men Häcken gav inte upp.

– Det är typiskt att de gör mål just då, men känslan var bara att fortsätta tro på det, säger lagkapten Filippa Curmark och fortsätter:

– Mot ett så bra lag är det väl folk som förväntar sig att när första kommer så är det bara en tidsfråga innan andra och tredje också kommer, men istället straffar vi dem på vårt första läge. 

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Kvitterade med läcker tunnel

Efter 24 minuter smög Hisingslagets Marika Bergman Lundin med bakom försvararen Sakina Karchaoui som stod för en liten tabbe i backlinjen. Bergman Lundin snappade upp bollen och rullade läckert in kvitteringen mellan benen på Sarah Bouhaddi i PSG:s mål.

– Jag försökte att få henne att slänga sig åt något håll men så slängde hon sig i mitten. Det funkade det också, säger målskytten om tunneln.

Avgjorde i slutminuterna

Det såg länge ut som att Häcken skulle stå för en superskräll och få med sig oavgjort på bortaplan. Men i den 86:e matchminuten klev stjärnan Kadidiatou Diani fram och nickade in segermålet för fransyskorna.

– Vi gör en bra match. Ligger lågt i försvaret, sliter och försöker skapa någonting när vi väl vinner bollen. Det är klart att det är surt. Jag tycker vi gör en bra prestation så man önskar verkligen att vi kunde hålla undan där, säger Bergman Lundin.

Hon får medhåll av Curmark som redan är sugen på revansch. Speciellt efter att hon själv fått ett fint kvitteringsläge i matchens slutminuter.

– Jag får lite för mycket luft under bollen och den seglar väl precis över. Det kändes jäkligt trist. Det hade varit riktigt gött att få lägga dit den, säger hon.

Nu är Häcken pressat att vinna i returen hemma på Hisingen nästa vecka för att inte vara utslaget.

– Jag tycker vi gör en bra prestation hela matchen egentligen. Det lever fortfarande så vi ska ta dem i vår hemmaborg, på Bravida Arena, säger CL-debutanten Anna Sandberg.

– Jag tror stenhårt på vårt lag och är väldigt optimistisk och förväntansfull inför onsdag. Jag tror vi har goda chanser och det tror jag att alla känner efter den här prestationen, säger Curmark. 

Sportbladet sänder returmatchen mellan Häcken och PSG. Den spelas onsdag den 28 september. Matchen visas exklusivt för dig med Plus.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.