Kaos och krismöte i Belgien efter bråk – spelare vägrar prata

Det råder kris i Belgiens stjärnspäckade VM-trupp.

Enligt L'Équipe vägrar flera spelare att prata med varandra och ett krismöte ska ha hållits under måndagen.

– Det finns spänningar i gruppen, säger tränaren Roberto Martínez till RTBF.

Belgien måste med största sannolikhet vinna mot Kroatien för att ta sig vidare från VM:s grupp F.

Bronsmedaljören från mästerskapet 2018 har inte hanterat 2–0-förlusten mot Marocko på bästa sätt, rapporterar trovärdiga L'Équipe.

Den franska tidningen skriver att det finns spänningar i truppen och att missnöjet pyrt bland spelarna under en längre tid.

Stjärnorna vägrar prata

Flera spelare uppges vara ovänner och inte prata med varandra.

PLUS: LISTA: VM-landslaget med vräkigaste boendet

Det rör sig bland annat om Kevin De Bruyne och Thibaut Courtois som länge haft en frostig relation efter att De Bruynes dåvarande flickvän var otrogen med Courtois i februari 2013.

"Kevin De Bruyne och Thibaut Courtois har inte pratat med varandra på flera år av privata skäl", skriver L'Équipe.

Dessutom uppges duon Michy Batshuayi/Romelu Lukaku vara ovänner och duon Eden Hazard/Leandro Trossard pratar inte med varandra.

Kevin De Bruyne och Jan Verthongen har också skickat små passningar med kritik till varandra i intervjuer och Romelu Lukaku sägs ha fått sära på de två under ett bråk i omklädningsrummet.

”Det är som i en familj”

Missnöje ska även finnas med förbundskaptenen Roberto Martínez ledarskap och Belgien sägs ha hållit ett krismöte för att ta tag i sina problem under måndagen.

– Det finns spänningar i gruppen, erkände Martínez för den belgiska radio- och tv-kanalen RTBF efter förlusten mot Marocko.

– Det är naturligt. Spelarna har utvecklats tillsammans under väldigt lång tid. Det är som i en familj, om man inte har spänningar och oenigheter i en familj är det för att man inte har känslor.

Ett litet glädjeämne för Belgien är att anfallsstjärnan Romelu Lukaku kan vara tillbaka till ödesmatchen mot Kroatien.

– Jag vet vad jag ska göra för att få tillbaka glädjen i laget. Vi har några dagar på oss och om vi lyckas övervinna det här hindret tror jag att vi kommer se den fulla potentialen i vårt lag i den här turneringen, säger Roberto Martínez.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN