Spanien missade alla straffar mot Marocko

Marocko slog ut Spanien – vidare till kvartsfinal

Tusen straffar hjälpte inte för Spanien.

Marocko presenterade sig som VM:s stora skrällag och slog ut Spanien efter ett straffdrama.

– Vi höll emot med en av världens bästa målvakter, säger förbundskaptenen Walid Regragui.

Marocko har varit en av VM:s positiva överraskningar och lyckades hålla Spanien borta från de hetaste målchanserna i 90 minuter plus förlängning.

Inte förrän i förlängningens sista minut kunde Spanien få Marockos mål att darra men Pablo Sarabias avslut gick ut till inspark efter att ha touchat stolpen.

Skulle slå tusen straffar

Det blev även stolpen i straffläggningen för Sarabia, som byttes in i den 118:e minuten just för att slå en straff. Han bommade Spaniens första elvametersspark när han träffade den högra stolpen och laget hamnade i brygga.

PLUS: Wernbloom: Så här är VM-stjärnorna på planen

Inför åttondelsfinalen berättade Spaniens förbundskapten Luis Enrique att han hade gett sina spelare läxan att slå tusen straffar inför VM.

– Jag tror att de har gjort sin hemläxa, sa Enrique i sin egen videosändning inför matchen.

Missade alla straffar

Antingen hade spelarna inte gjort läxan eller så hjälpte den inte.

Bono räddade Carlos Solers straff och även Sergio Busquets överlistades av Marockos målvakt.

– Jag tar på mig allt ansvar eftersom jag valde de tre första straffskyttarna och spelarna bestämde resten. Vi kom inte ens till den fjärde skytten. Bono är en jättebra straffmålvakt och i dag var han superb, säger Enrique efter matchen enligt Marca.

Marocko vann straffläggningen med 3–0 och gick vidare till kvartsfinal mot Portugal eller Schweiz. Achraf Hakimi avgjorde genom en kylig chipp i den fjärde omgången när Spanien hade missat alla sina tre straffar.

Historisk kvartsfinal

Marockos avancemang innebar att laget gick vidare till en historisk kvartsfinal och spelarna hissade sin förbundskapten Walid Regragui efter matchen.

– Vi gjorde en fantastisk match. Grabbarna följde taktikupplägget. De släppte inte taget. Jag sa att de skulle försöka köra slut på oss men vi höll emot med en av världens bästa målvakter, säger Walid Regragui.

Förbundskaptenen fick en stor kram av sin målvakt Bono under segerintervjun, som sändes i C More.

– Vi spelade inte för att ta matchen till straffar, vi hade chanser. Jag säger bravo till laget som skriver in sig i historien och grattis till alla marockaner, säger Regragui.

Så spelas slutspelet i fotbolls-VM – alla kvartsfinaler

Spanien är utslaget ur fotbolls-VM.
Spanien är utslaget ur fotbolls-VM.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.