Scoutas av Leicester: ”Kul och intressant”

Publicerad 2023-06-09

Bofast i landslagstruppen sedan en tid tillbaka.

Enligt Sportbladets uppgifter scoutades Edvin Kurtulus av Leicester när Hammarby slog Brommapojkarna.

– I dag är jag en Hammarbyspelare. Vad som händer i morgon vet jag inte, säger mittbacken.

Följ ämnen

Han kände inte till att engelsmännen hade en scout på plats, men gladdes åt uppgifterna.

– Det visste jag inte. Men det är kul och intressant förstås. Men det jag vill göra nu är att fokusera på spelet på planen. Sedan får vi se vad som händer, säger mittbacken.

Leicester åkte nyligen ur Premier League, men Championship har blivit en allt mer attraktiv liga för svenska spelare. Inte minst mittbackar. Pontus Jansson, Anel Ahmedhodzic och Hjalmar Ekdal har fått haft succéartad utveckling i den engelska andradivisionen.

Om framtiden: ”Det får vi se...”

Kurtulus uttrycker sig något kryptiskt när han får frågan om sommarens transferfönster.

– I dag är jag en Hammarbyspelare. Vad som händer i morgon vet jag inte. Men nu ska jag fokusera på landslaget och sen får vi se vad som kommer därefter, säger mittbacken.

På frågan om han är sugen på ett utlandsäventyr svarade Kurtulus med ett litet leende.

– Det får vi se.

– Det ska vara rätt tajmning, saker ska klicka rätt. Så det är inget jag tänker på. Jag fokuserar på matcherna och resultaten.

Tillfällige sportchefen Mikael Hjelmberg om Kurtulus situation:

– Det är ingen hemlighet att Edvin och många spelare har ambitioner om att spela i en bättre liga än allsvenskan. Han har gjort det bra under våren men Edvin och vi andra vet att han kan prestera ännu bättre än vad han gjort, precis som laget i helhet, säger han och fortsätter:

– Edvin är en bra spelare i landslaget med oerhört fina kvaliteter. Det råder det ingen tvekan om. Om det skulle vara så att de (Leicester) är intresserade är det bra både för oss och Edvin.

”Ska inte vara tråkig, men...”

Segern mot Brommapojkarna var viktig. Bajen kom från en längre period av svaga resultat och avgörandet på stopptid betydde mycket för Kurtulus och lagkamraterna.

– Vi spelar bra. Gör det okej. Jag ska inte vara för pessimistisk och tråkig men vi kan göra ännu fler mål och döda matchen tidigare.

Han var glad över att försvarsspelet ser allt mer stabilt ut.

– Vi höll nollan mot Halmstad och hade velat göra det i dag också, men så släpper vi in ett. Men vi är på rätt väg.