KLART: Spelat i City och West Ham – går till "Blåvitt"

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-01-05

Fem a–landskamper med Elfenbenskusten, ett antal a-lagsmatcher med Manchester City och kontrakt med klubbar som West Ham och ryska miljardlaget Anzhi Makhachkala.

Är det en superstjärna som IFK Göteborg värvar?

Det är åtminstone 24–årige Abdul Razak.

Klubben köper loss mittfältaren från AFC Eskilstuna.

Följ ämnen
IFK Göteborg

IFK Göteborg har gjort klart med ett riktigt prestigeförvärv.

I alla fall sett till tidigare klubbar.

För knappt fem år sedan var Abdul Razak sedd som en av Manchester City:s mest talangfulla spelare och fick dessutom spela fem matcher med a-laget.

Nu är han helt klar för ”Blåvitt”.

Köps från allsvensk rival

Men det är varken Manchester City, West Ham eller Anzhi Makhachkala som ivorianen köps ifrån.

I stället är det den nyallsvenska klubben AFC Eskilstuna som förlorar sin kugge.

Efter att ha harvat runt i ett par mindre klubbar de senaste åren gick Razak till dåvarande AFC United inför fjolårssäsongen och var en av de starkast bidragande faktorerna i klubbens skrällavancemang till allsvenskan.

Där har alltså 24–åringen imponerat så pass mycket att Göteborgs sportchef Mats Gren hoppas få fart på hans karriär igen.

”Annan nivå än superettan”

– Vi är naturligtvis väldigt nöjda med att han valt att spela med oss. Det handlar om en mycket skolad spelare som är kvick, duktigt i uppspelsfasen och skicklig en-mot-en. Vi såg honom i ett antal matcher under 2016 och kunde snabbt konstatera att han var på en annan nivå än andra i superettan, säger Gren till IFK:s hemsida.

Ett mer dystert läge är det för AFC Eskilstuna som nu tappar ytterligare en av sina nyckelspelare.

Sedan tidigare har kuggar som Özcan Melkemichel, Filip Rogic, Josh Wick och Daniel Jarl lämnat och nykomlingen kan finna sig med ett väldigt förändrat lag inför sin första allsvenska säsong.