Skadad Blomqvist drömmer om EM: ”Gör allt jag kan”

På läktaren i Jena fick Rebecka Blomqvist, 24, se sitt Wolfsburg bli tyska mästarinnor.

Nu hoppas den skadade anfallaren snart vara tillbaka och utmana om en plats i den svenska EM-truppen.

– Jag gör allt jag kan för att kunna vara så bra som möjligt när EM kommer, säger hon.

Det var i matchen mot Barcelona, inför 91 648 på Camp Nou, som Rebecka Blomqvist först blev inbytt i den 76:e minuten. För att sen kliva av kvarten senare.

– Det var en situation där jag vrickade till foten helt enkelt och det var ett bra beslut att gå av. Så det var väl det som hände egentligen. 

Var det tufft att behöva kliva av en sån match?

– Ja, men det var det ju så klart och någonstans höll vi på och jaga mål också. Det är klart det är aldrig kul att gå av utan man vill ju bidra med det man blir inbytt för.

Vad är det för skada?

– Jag vill väl inte gå in på några detaljer förutom att det är en fotledsskada helt enkelt. Men det går framåt för varje dag och det ser bra ut så det är lugnt.

”Klart EM finns i huvudet”

Blomqvist hann dock aldrig orolig för att sommarens stora fotbollsfest, EM i England, skulle vara i fara.

– Nej men det skulle jag inte säga. Det är klart först och främst börjar man tänka kan jag spela nästa match eller matchen efter det. Det har varit så pass mycket med Wolfsburg nu men sen är det klart att EM finns i mitt huvud också och jag vet att varje prestation jag kan göra här är viktig för att ta plats i en trupp, säger hon och fortsätter:

– Så det är klart att det är tråkigt och dålig tajming på det sättet men det finns inte så mycket att göra. 

Anfallaren som lämnade Kopparbergs Göteborg efter SM-guldet 2020 för den tyska storklubben har precis fått fira sin första ligatitel. Så smått. Det återstår fortfarande en ligamatch.

– Vi njöt jättemycket i går. Vi firade lite på plats och sen hade vi bussresan hem och så hängde vi lite efter, men vi har en match kvar. Sen är det några veckor kvar till cupfinalen.

Rebecka Blomqvist.
Rebecka Blomqvist.

Har en dialog med Gerhardsson

Blomqvist själv hoppas kunna vara tillbaka i spel igen innan säsongen är över hemma i Tyskland.

– Det går framåt så jag är förhoppningsfull om att jag kan delta i den sista matchen här. Så får vi se på söndag. 

Efter det hoppas hon finnas med som en av de 23 spelare Peter Gerhardsson tar ut den 7 juni.

– Jag är jättesugen så klart. Det är en dröm att få spela EM och mästerskap överlag. Och ett EM i England med det laget som vi har nu också. Det är klart det hade varit otroligt häftigt att få uppleva, säger hon och fortsätter:

– Jag gör allt jag kan för att kunna vara så bra som möjligt när EM kommer och jag har en kontinuerlig dialog med Peter också nu när det gäller skadan och så också så det känns bra. 

En längre intervju med Rebecka Blomqvist hör du i det senaste avsnittet av Sportbladets fotbollspodd Femme Plus.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.