Ronaldo tillbaka i United – Lindelöf: ”En av världens bästa”

Uppdaterad 2021-09-02 | Publicerad 2021-09-01

Cristiano Ronaldo har ”vänt hem” till Manchester United.

En värvning som märks av.

– Det är väldigt god stämning i klubben, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Följ ämnen i artikeln

118 mål och 69 assist på 292 matcher var Cristiano Ronaldos facit när han 2009 lämnade Manchester United för Real Madrid.

Nu är portugisen tillbaka i den engelska klubben.

– Det är klart man känner av det, det är en av världens bästa spelare de senaste åren, det är väldigt god stämning i klubben och alla ser fram emot att få in honom i laget. Det ska bli väldigt roligt och jag tror han kommer tillföra väldigt mycket, säger Sveriges lagkapten Victor Nilsson Lindelöf på onsdagens presskonferens inför torsdagens VM-kvalmöte med Spanien.

– Det är alltid väldigt mycket krav på klubben, som det ska vara och självklart, med en sådan värvning, höjs det lite mer och man förväntar sig extra mycket. Men det är bara roligt, vi vill försöka prestera bra fotboll och vinna allt vi kan.

”Världsklasspelare på varje position”

United-mittbacken ser positivt på säsongen som nyligen inletts.

– Jag tycker truppen ser väldigt, väldigt bra ut, vi har världsklasspelare på varje position, det känns bra. Det har varit väldigt bra stämning i laget också. Premier League är alltid en väldigt tuff liga, det är många bra klubbar där, men vi kommer göra allt vi kan för att försöka vinna.

Sverige tar emot Spanien på torsdag kväll på Friends Arena. Blågult har tagit sex poäng på två matcher i VM-kvalet, medan Spanien tagit sju pinnar på tre matcher.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.