Man City stoppar tröjförsäljning efter brottsmisstankarna

Man City stoppar försäljningen av Benjamin Mendy-produkter, Paul Pogba öppnar för att stanna i Man United och det röda kortet i Leeds-Liverpool diskuteras.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS AKTION

Manchester City har tagit bort alla Benjamin Mendy-relaterade produkter från sin officiella hemsida. Fransmannen åtalades förra månaden för fyra fall av våldtäkt och ett fall av sexuellt utnyttjande.

Benjamin Mendy.
Benjamin Mendy.

Mendy infann sig i rätten under fredagen och togs sedan i förvar. Nästa datum är den 15 november, med rättegång planerad till den 24 januari.

Vänsterbacken har stängts av från allt spel med City under pågående utredning. Hans profil finns fortfarande kvar på hemsidan men det är enligt The Athletic inte längre möjligt att beställa hem en tröja med hans namn på ryggen. Sökningen ”Mendy” resulterar i att man återkommer till startsidan.

Harvey Elliott efter tacklingen av Pascal Struijk.
Harvey Elliott efter tacklingen av Pascal Struijk.

HELGENS SNACKIS

Tränaren Jürgen Klopp var uppriven efter Pascal Struijks duell med Harvey Elliott i Liverpools möte med Leeds. Den sistnämndes fotled åkte ur led och han fördes omedelbart till sjukhus medan Leeds-spelaren gavs ett direkt rött kort.

Härnäst väntar operation, något som lär hålla 18-åringen borta i flera månader enligt The Guardian.

– Jag kunde inte bry mig mindre (om det är rött kort) det är inte min business, säger Klopp.

– Det är en allvarlig skada, definitivt för en 18-åring. Två eller tre veckor kan vi spela på, men inte Harvey.

Däremot råder det delade meningar om huruvida det verkligen skulle ha varit rött kort.

– Om han (Struijk) inte hade brutit hans fotled, hade det då blivit utvisning?, frågar sig experten Jamie Redknapp i Sky-studion.

– Jag tror inte det. Han hade säkert fått en varning, jag jag tror inte att han hade blivit utvisad. När man kliver ut på planen finns det alltid en risk att sånt här händer, 15 minuter senare inträffade en liknande situation som Sadio Mané var inblandad i. Ibland kommer man helskinnad ur dueller, ibland gör man det inte.

Domarexperten Mark Clattenburg, som skriver för Daily Mail, tillägger i sin måndagskolumn att domaren Craig Pawson förmodligen inte hade blåst överhuvudtaget om inte Elliotts fot olyckligt hade hakat i Struijk.

Clattenburg tar Heung-Min Sons tackling på André Gomes - som resulterade i ett benbrott - förförra säsongen som exempel:

”Tottenham överklagade och vann. Enligt PGMOL utsatte Struijk motståndaren Elliott för fara. Men det skulle inte förvåna mig om Leeds, likt Tottenham med Son, går vinnande ur om de överklagar beslutet”.

Matchen slutade 3–0 till Liverpool.

HELGENS CITAT

– Är jag glad över att han är i United? Det kan jag inte påstå, säger Jürgen Klopp i en intervju med Sky Sports.

Frågan handlade givetvis om Cristiano Ronaldo och vad Liverpool-tränaren tycker om rivalen Manchester Uniteds nyförvärv.

Sky: Är han för bra?

– Ja, tyvärr.

Klopp tillägger att han inte ens visste att en övergång var aktuell.

– Jag blev överraskad, inte bara att han gick till United utan också att han ville lämna Juventus. Jag hade ingen aning om det, jag är inte en del av Juventus-cirkeln, säger tysken.

– Men jag tänkte att det vore bra för United, och de klev givetvis in till slut.

HELGENS STATS

Chelseas seger mot Aston Villa (3–0) var klubbens 600:e vinst i Premier League. Endast Manchester United, som har vunnit hela 690 matcher, är bättre. Arsenal ligger trea (598 vinster), följt av Liverpool (584 st) och ett rejält hopp ned till Tottenham (483 st).

Ronaldo gjorde mål direkt för United.
Ronaldo gjorde mål direkt för United.

HELGENS BESKED

Cristiano Ronaldos intåg gläder Paul Pogba. Så pass mycket att fransmannen kan tänka sig att stanna i Manchester United.

Det är The Athletic som skriver att United är optimistiska. Pogba har knappt tolv månader kvar på sitt kontrakt och det pågår än så länge inga förhandlingar om ett nytt vilket innebär att risken finns att han lämnar på fri transfer nästa sommar.

Oavsett vad som sker sägs klubben vara förberedda. Däremot ska de senaste nyförvärven, inklusive landsmannen Raphael Varane, ha ökat chansen att han blir kvar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.