Fotbollsgalan

Fotbollsgalan uteblir i år igen

Inga gäster – ny digital variant

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Restriktionerna tas bort.

Men det blir ingen Fotbollsgalan i år heller.

”En gala blir det inte, däremot ska vi hylla alla fina insatser inom svensk fotboll”, säger Helena Taube Rehnmark, marknadschef på SvFF.

I 25 års tid har svensk fotboll summerat året med en stor fest. Men i fjol, när pandemin var som värst, ställdes den traditionsenliga galan in och ersattes av en digital variant kallad ”Fotbollsåret”.

Något liknande är att vänta i år.

För trots att restriktionerna tas bort och fansen fått återvända till läktarna, blir det ingen fysisk gala i år heller, kan Sportbladet avslöja.

”Vi sitter och ser över upplägget nu och kommer att kommunicera ut det så fort det är klart, men jag kan säga att en gala blir det inte, däremot ska vi hylla alla fina insatser inom svensk fotboll i alla delar, precis som förra året”, skriver Svenska Fotbollförbundets marknadschef Helena Taube Rehnmark i ett sms.

”Fokus på att hylla”

Priser som årets tränare, målvakt, back, mittfältare och anfallare samt storpriserna Diamantbollen och Guldbollen ska alltså delas ut, men inte i Globen som tidigare år.

Går det inte att genomföra en ”normal” gala nu när restriktionerna släpps?

”Vi ser över helheten i förslagen. Det viktiga är att lyfta upp och hylla hjältarna inom svensk fotboll”, skriver Helena Taube Rehnmark.

Känns det tråkigt att inte ha en fysisk gala med gäster på plats som tidigare?

”Fokus är ju på att hylla de som ska hyllas och lyftas upp för sina prestationer och det delar vi isåfall med svenska folket via sändningen som förra året”.

Kommer det (galan) att återkomma i framtiden när pandemin är helt borta eller blir det digitala formatet den nya normen?

”Nu planerar vi för ett fint och bra upplägg för i år. Vi utvärderar som alltid efteråt och skruvar på upplägg därefter. Därför är det svårt att uttala sig om hur det blir nästa år, eller i framtiden, redan nu. Vi är mycket nöjda med fjolårets format. Vi gjorde tydliga uppföljningar och utvärderingar tillsammans med TV4 efteråt och ser fram emot att hitta ett minst lika bra upplägg i år. Hur det ser ut långsiktigt kan jag inte säga, inget är bestämt där än. Vi vill vara så flexibla som möjligt och anpassa oss år efter år”, skriver Taube Rehnmark.

Idrottsgalan hoppas på gäster

Sportbladet har även vart i kontakt med Idrottsgalans vd Stephan Rimér som hälsar att planen är att Idrottsgalan ska genomföras på ett traditionellt sätt, med gäster på plats.

– Det är förhoppningen. Vi är i startgroparna med planeringen, datumet är satt till den 17 januari, sedan får vi se om det blir fullt ställ som tidigare eller inte, säger Rimér.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Stefan Holm om dramat: ”Sa att det kan vara en stroke”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbollsgalan

Fotboll