Janne Andersson avslöjar startelvan – 31 timmar innan match

Här är Sveriges startelva mot Grekland i VM-kvalet

Sveriges startelva till VM-kvalmatchen mot Grekland är spikad.

Janne Andersson avslöjar att det blir två ändringar från senast.

Victor Nilsson Lindelöf och Robin Quaison ersätter Dejan Kulusevski och Joakim Nilsson.

– Så är det, säger förbundskaptenen.

I morgon klockan 20:45 väntar Grekland på Friends Arena och det blir det två ändringar i den svenska startelvan från 3–0-segern mot Kosovo.

Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka och ersätter Joakim Nilsson i mittlåset bredvid Marcus Danielson. Som sällskap får han även 3–0-målskytten från senast, Robin Quaison med sig i elvan då Dejan Kulusevski är avstängd.

– Det kan vi avslöja, så blir det.

– Jag faller ju tillbaka på Victor och Mackan som har spelat ihop och gjort det jättebra innan. Som det ser ut nu så blir det förstavalet.

”Att ta in Victor är givet”

Janne Andersson berättar att det enda frågetecknet var på just mittbackspositionen där Joakim Nilsson gjorde en stark insats senast mot Kosovo.

Men att han skulle förpassa lagkapten Victor Nilsson Lindelöf till bänken var aldrig aktuellt.

– Tittar vi över de här fem åren har han i princip aldrig gjort mig besviken utan alltid stått pall i alla matcher vi har spelat och har gjort det bra. Det är en spelare som spelar på en hög och jämn nivå alltid. Och en ledartyp. Det är min lagkapten som jag får in. Att ta in Victor är givet.

– Däremot kunde man funderat kring Mackan (Danielson) och Jocke (Nilsson). Men där känner jag att Victor och Mackan har spelat så mycket ihop så den här gången är det ett bättre par.

Ville du ha ut elvan eller?

– Ni kan ju räkna ut den själva. Ni är ju fotbollsexperter allihop. Det kommer inte att stå och falla i morgon om Grekland vet att Marcus Danielson eller Joakim Nilsson spelar. Och eftersom jag inledde med att säga att alla var friska så var jag ju ”fast”, säger Andersson med ett leende.


Sveriges startelva mot Grekland i VM-kvalet (4–4–2):

Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Ludwig Augustinsson – Viktor Clasesson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Alexander Isak, Robin Quaison

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.