Hedvig Lindahl irriterad hos Skavlan

DUBLIN. Hedvig Lindahl, 38, åkte inte hem efter den förra VM-kvalsamlingen.

Istället dök hon upp i soffan hos Skavlan och det var en fråga som störde.

– Jag tycker alla vi är ledare på olika sätt, säger Lindahl

Hedvig Lindahl tvekade aldrig när det kom en fråga om hon kunde tänka sig att gästa Skavlan.

– Jag kollade lite innan jag skulle dit hur det funkar så såg jag när Victor Lindelöf och hans fru Maja var där. Då hade hon sagt att får du en förfrågan från Skavlan då tackar man inte nej och så kände väl jag att wow det är en ära att få komma dit, säger den svenska landslagsmålvakten.

Samtalet i tv-programmet är tolv minuter om allt från ensamhet till att leva i ett samkönat äktenskap. Det pratas så klart lite fotboll också och ett ämne som tas upp är ledarskap.

Hedvig Lindahl har varit öppen med att hon har velat vara lagkapten i det svenska landslaget. Men hon har aldrig fått frågan.

Bara burit bindeln en gång

När Fredrik Skavlan säger att hon har fått vikariera lite som lagkapten så rättar Lindahl norrmannen. Målvakten påpekar att hon bara har fått bära bindeln en enda gång. När Kosovare Asllani blev utbytt i en träningsmatch mot USA så lämnade mittfältsstjärnan över bindeln till Lindahl.

– Jag fick aldrig frågan och då var jag troligtvis inte tillräckligt bra ledare så då får man vara kritisk, säger Lindahl i programmet.

Sen kommer frågan som irriterar den svenska landslagsmålvakten.

Skavlan: Är det nåt med hur du är som person som gör att du inte är en ledartyp? 

– Jag tycker väl att jag är det. Jag gjorde väl det inte på rätt sätt. Jag tycker egentligen inte om den frågan, säger hon i programmet.

När hon möter media i samband med landslagssamlingen i Dublin och den stundanden VM-kvalmatchen förklarar hon varför hon reagerade.

– Ja, det här med ledarskap. Jag tycker alla vi är ledare på olika sätt. Det var därför jag blev irriterad.

Som helhet var hon dock nöjd efter att ha gästat programmet.

– Det var roligt. En kul upplevelse. Framförallt en ära att bli inbjuden dit, säger Lindahl.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.