Jakten på Christiansens försvunna GPS – supporter träder fram

MALMÖ/STOCKHOLM. Under Malmö FF:s guldfirande blev Anders Christiansen av med sin GPS.

Nu är den återfunnen: hos supportern Issa Zeid Baker, 26, som lovar att lämna tillbaka den – men har ett krav.

– Jag vill jättegärna träffa honom (Christiansen). För jag får ingenting av detta, säger Baker till Sportbladet.

– Västen kan han behålla så länge själva GPS:en kommer in, säger Christiansen.

0–0 hemma mot Halmstad räckte. Malmö FF säkrade allsvenskt guld i den sista omgången och vilt firande bröt ut på Malmö Stadions gräsmatta.

Mitt i guldfirandet blev Anders Christiansen av med sin GPS (som mäter maxfart, högintensiva löpningar, löpmönster och så vidare), som spelarna bär under träning och match.

Malmö FF:s fystränare Jamie Mackay efterlyste den försvunna GPS:en på Twitter.

Nu är den återfunnen.

GPS:en är fortfarande i Malmö. Hos Issa Zeid Baker, 26, som beskriver sig själv som en stor supporter till MFF och han stöttar laget i ”vått och torrt”.

– Egentligen är det inte jag som tog den av honom, utan det var min vän. Sen började han och en annan kille dra i den och då tog min kompis – som är stark – den.

– Sen träffades vi hemma hos en annan vän och vi satt och kollade media och då står det att Malmö FF vill ha tillbaka GPS:en. Och då dör han av skratt och säger att det är jag som har tagit den.

”Den är hittat alltså? Grymt!”

Fystränaren Jamie Mackay börjar skratta när Sportbladet förmedlar var GPS:en finns.

– Den är hittad alltså? Grymt! Den mäter maxfart, antal högintensiva löpningar, löpmönster... Nu spelade han bara 20 min mot HBK så vi har kunnat ta fram ett genomsnittsvärde, men bra att den kommer tillbaka!, säger han.

Bilden på Anders Christiansens GPS.
Bilden på Anders Christiansens GPS.

Issa Zeid Baker har själv sträckt ut en hand – till en vän som ska vara bekant med just Anders Christiansen – för att lämna tillbaka GPS:en.

– Jag sa till Christiansens kompis att vi har hans GPS och att min vän – i fall det skulle gå – vill ha en matchtröja som är signerad av AC. Då sa han att han inte har en men att han ska fixa något. Vi har inte fått något besked ännu.

Om du inte får en matchtröja, behåller du GPS:en då?

– Nej, jag kommer inte behålla den. Det känns fel moraliskt. Men min vän vill helst ha en matchtröja. Jag vill inte ha någonting, utan gör det bara för att det känns rätt moraliskt.

– Jag hade helst bara velat få träffa honom (Anders Christiansen) och få prata med honom. Typ tacka honom för den här säsongen.

Önskemålet: få träffa AC och en rundtur på Stadion

Vill du skicka med en fråga till Christiansen?

– Ja, att jag jättegärna vill träffa honom. För jag får ingenting av detta, säger Issa Zeid Baker och brister ut i ett skratt.

– Få prata med honom och typ få uppleva Stadion. Jag vill jättegärna prata med MFF och komma på besök. Det hade betytt enormt mycket för mig. Jag vill inte ha en tröja. Jag gör det här för att jag älskar AC och moraliskt skulle det kännas fel att ha GPS:en.

Själv har Anders Christiansen följt jakten på den försvunna GPS:en med ett leende.

– Det har blivit en stor grej! För det första är jag själv inte inblandad, det är Mark (Read) och Jamie (Mackay) som gjort efterlysningen, säger dansken.

Vi har hittat den.

– Jag hörde ett rykte om att ni hittat den, Malmö är litet!

– Supportern kan kanske inte använda den till så mycket – västen kan han behålla så länge själva GPS:en kommer in.

Issa Zeid Baker.
Issa Zeid Baker.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.