Hien kan ha gjort sista matchen: ”En fantastisk klubb”

Uppdaterad 2022-08-12 | Publicerad 2022-08-11

Djurgården uppges sälja Isak Hien till Torino för 40 miljoner kronor.

Mittbacken låter Bosse Andersson bestämma – men medger att en flytt till Serie A lockar.

– Så klart det lockar, det är en fantastisk klubb. På ryktena jag har sett verkar det som att det blir en jävligt bra lösning för Djurgården också, säger Hien efter segern mot Sepsi.

Följ ämnen

Under onsdagen kom uppgifter från Italien som gör gällande att Djurgården är på väg att göra sin nästa stora försäljning utomlands.

Mittbacken Isak Hien har haft ögonen på sig under den allsvenska säsongen och de senaste rapporterna säger att Serie A-klubben Torino är på väg att betala 40 miljoner kronor för Hien.

PLUS: Mittbacken om intresset: ”Bosse kanske ser ett värde”


Hien spelade match mot rumänska Sepsi under torsdagskvällen och var nöjd med avancemanget till playoff i Europa Conference League. Han vet dock inte om det påverkar en eventuell flytt.

– Det är svårt att säga. Jag har sagt innan tidigare att det självklart lockar med spel utomlands, det ska man inte hymla om. Samtidigt har jag ett kontrakt med Djurgården och när det kommer till det är det Bosse som bestämmer, säger Hien efter segern mot Sepsi.

Hien om Torino

Hien vill inte veta allt som händer kring den eventuella flytten.

– Det är lite en del av att jag fortfarande kan prestera. Om jag hade lyssnat, läst och tagit in allt som sägs hade mitt huvud varit på väggen här någonstans. Det är lite den inställningen jag har. Det är Bosses jobb, om han känner att det är dags nu är det dags nu. Om han känner något annat är det upp till honom, säger han.

Han har en bra bild av Torino, som precis sålde stjärnmittbacken Gleison Bremer till Juventus.

– Så klart det lockar, det är en fantastisk klubb. På ryktena jag har sett verkar det som att det blir en jävligt bra lösning för Djurgården också. Men som sagt: Bosse bestämmer och det blir som det blir.

Kan det här ha varit din sista match?

– Jag sa det innan: Det tror jag inte.

På frågan ifall han själv har förhandlat om det personliga kontraktet med Torino bjuder Hien på ett stort skratt och det obligatoriska svaret.

– Inga kommentarer.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson hyllar Hien för insatserna han gjort samtidigt som intresset från de utländska klubbarna ökat.

– Isak har varit fantastisk och kunnat fokusera. Och vi vet givetvis i diskussioner med honom vad som vore drömmen att göra, säger Andersson.

”Inget stopp för honom”

Han berättar vidare hur Djurgården resonerar.

– Ett: Vi vill inte sälja, vi vill ha så bra lag som möjligt givetvis.

– Sedan vet vi vår roll i näringskedjan. När man gör det väldigt bra i Sverige och stora ligor börjar är det klart att vi har haft mängder av klubbar som är intresserade. Vi har fört en diskussion med Torino, det är ingen hemlighet.

Det låter ändå som att det är ganska nära?

– Nära vet jag inte men vi har haft kontakt och det är helt klart ett stort intresse från Torino.

Om det blir en affär tvivlar inte mittbackskollegan Marcus Danielson på Isak Hiens kapacitet.

– Han visar alla de här Europa-matcherna hur hög nivå han håller. Det finns enorm potential i Isak, han är ruskigt bra redan nu. Han kommer bara bli ännu bättre, så det är helt upp till honom hur bra han vill bli. Det känns inte som att det finns något stopp för honom. Fortsätter han jobba hårt och vara ödmjuk varje dag kommer det bära långt, säger Danielson.

Isak Hien i en duell mot Sepsis Nicolae Paun.