”Vi är som gladiatorer”

Foto: BILDBYRÅN
Eriksson och Engvall.
FOTBOLL

Gustav Engvall ser ut att återvända till allsvenskan – men det blir inte till IFK Göteborg.

Förre lagkamraten Sebastian Eriksson är inte förvånad.

– Vi är som gladiatorer. Fast vi tjänar pengar och behöver inte dö på kuppen, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

I går kom uppgifter om att Gustav Engvall var på väg tillbaka till allsvenskan. Men anfallare ser inte ut att återvända till IFK Göteborg. Djurgården bekräftade i går att de försöker få hem 20-åringen.

– Jag kan bekräfta att vi har haft kontakt med Bristol om spelaren. Något mer vill jag inte säga, sa sportchef Bosse Andersson till Sportbladet igår.

”Det är så industrin har blivit”

Engvall lämnade Blåvitt för Bristol City i slutet av augusti. Anfallaren har fått snålt med speltid i den brittiska klubben. Med andra ord är det inte oväntat att han söker speltid i en annan klubb.

Men att det ser ut att bli Djurgården i stället för IFK Göteborg har väckt reaktioner. Sebastian Eriksson, som spelade tillsammans med Engvall i några år i Blåvitt, är inte förvånad.

– Det är fotboll. Det är ett jobb. Gustav har inte fått spela i England så jag förmodar att han vill spela. Om det är Blåvitt, Djurgården, Kalmar eller något annat lag spelar ingen roll. Det är så industrin har blivit, säger Sebastian Eriksson till Fotbollskanalen.

”Behöver inte dö på kuppen”

Mittfältaren menar att tiden med klubblojalitet är förbi.

– Ja, tyvärr. Från bådas håll känns det som. Både klubbarnas och spelarnas. Det är mer av ett... Vi är som gladiatorer. Fast vi tjänar pengar och behöver inte dö på kuppen, säger Eriksson.

Enligt tränaren Jörgen Lennartsson har Blåvitt inte haft någon dialog om att plocka hem Engvall.

– Nej, helt plötsligt var det bara klart att han skulle gå till Djurgården, säger Lennartsson.