Uppgifter: Zlatan kan lämna United i sommar

Foto: Dan Mullan / Getty Images Europe
FOTBOLL

José Mourinho är övertygad att Zlatan Ibrahimovic stannar ett år till.

Men Mirror uppger att 35-åringen avvaktar – han vill att laget når Champions League.

Den brittiska tabloiden uppger att Zlatan kan försvinna om Manchester United missar den prestigefyllda turneringen.

Zlatan Ibrahimovic kom till Manchester United förra sommaren. Debutsäsongen har blivit en succé för 35-åringen.

Zlatan har gjort 15 ligamål efter 24 matcher. Det gör att anfallaren är på tredje plats i skytteligan, han har lika många fullträffar som Diego Costa. Endast Alexis Sanchez och Romelu Lukaku är före i skytteligan.

Mourinho: Zlatan stannar

När han skrev på för United var det över en säsong, och i kontraktet fanns det även en option med ytterligare ett år. När Uniteds manager José Mourinho pratade med The Guardian var portugisen övertygad om att Zlatan skulle stanna.

– Jag är helt övertygad om att han kommer att stanna. Han kom hit med intentioner att stanna i två år, men han har under första säsongen varit bättre än vad folk förväntade sig. Han vet att vi kommer att försöka bli ännu bättre nästa säsong och försöka ge honom en fantastisk säsong som kan vara hans sista på den högsta nivån, sa Mourinho till The Guardian.

Vill spela i CL

Mirror uppger dock att Zlatan inte är säker på att han vill stanna i United. Den brittiska tabloiden skriver att 35-åringen avvaktar med beslut eftersom han vill se om laget kommer att nå en plats i Champions League nästa säsong. Zlatan sägs vilja spela Champions League en gång till under karriären.

Totalt har Zlatan levererat 24 mål på 37 framträdanden i United-tröjan.

United spelar final i ligacupen mot Southampton på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM