Charmade världen – men var allt en bluff?

Målvaktsprofilen sågas och anmäls till FA

avMartin Tolén, Patrik Brenning

Suttons reservmålvakt Wayne Shaw stal alla rubriker när han käkade en paj och besökte den lokala puben – samtidigt som hans lag förlorade FA-cupmötet med Arsenal.

Men var allt en bluff?

Nu erkänner 45-åringen att bakgrunden var ett erbjudande om vadslagning hos klubbens nya storsponsor.

1 av 2 | Foto: Reuters

Suttons reservmålvakt Wayne Shaw, 45, var redan på förhand en viral succé då han med sina 127 kilo blivit utsedd till ”Englands tjockaste målvakt” och inte blev det mindre rubriker efter mötet med Arsenal i går.

Shaw, som åter satt på bänken i 90 minuter, glufsade i sig en paj och hann med att besöka den lokala puben på arenan – samtidigt som hans lag förlorade med 0–2 i FA-cupen.

– Han kan bli matchens lirare för det här, skrockade Viasats kommentator Niklas Holmgren.

”Tänkte skoja med dem”

I sociala medier hyllades också paj-tilltaget med kommentarer som ”FA-cupens magi” och ”när fotbollen kommer hem”. Men frågan är om ögonblicket verkligen var så genuint och magiskt som många ville få det till?

Shaw erkänner nu att bakgrunden till matstunden var ett erbjudande om vadslagning hos ett känt spelbolag. Samma spelbolag som inför matchen gick in och betalade Sutton stort för att för en kväll ta plats både på lagets tröjor samt på reklamplatserna runt om hela arenan.

– De hade odds på oss 8–1 att jag skulle äta en paj och jag tänkte att jag skulle skoja lite med dem och göra det. Alla byten var redan gjorda och vi låg under med 0–2, säger Shaw enligt Daily Mail.

”Visade inte upp bästa sidan”

Målvakten förnekar att måltiden ingick i sponsoraffären men cyniker har redan börjat avfärda Shaws tilltag som en PR-kupp. Nu är 45-åringen också anmäld till det engelska fotbollsförbundet FA.

– Jag tycker inte att det här har visat upp den bästa sidan av oss, säger tränaren Paul Doswell enligt Goal.

Han tycker att Shaw dragit för stor fördel av det sociala medie-intresset som skapats kring honom.

– Wayne har blivit denna globala superstjärna bara för att han är tjock och väger 150 kilo. Han har tagit den här chansen för att få lite mer mediabevakning skulle jag tro, säger Doswell.

Arsenal möter i nästa omgång Suttons ligakollega Lincoln.

ARTIKELN HANDLAR OM