Engelska tidningarna tar avsked av Rooney

Förvirring i England: ”Blir världens bäst betalde”

avPatrik Brenning

1 av 2

England tar farväl av Wayne Rooney.

Daily Mirror, The Sun och The Times presenterar alla uppgiften att legendaren före tisdag nästa vecka kommer att lämna Manchester United för spel i Kina.

Påståenden som dock tillbakavisas av källor till Sky Sports.

Klart är att saker och ting händer kring Wayne Rooney. 31-åringen, som förvandlats från en nyckelspelare till en truppspelare under José Mourinho i Manchester United, har fortfarande en möjlighet att lämna klubben trots att de europeiska transferfönstren stängt.

”Du måste fråga honom”

De kinesiska klubbarna har till och med tisdag på sig att förstärka sina trupper och enligt Sky Sports har Rooney flera erbjudanden på bordet: Bland annat från Guangzhou Evergrande och Beijing Guoan. Ska vi tro tre av de engelska publikationerna är en övergång också nära.

Såväl Daily Mirror som The Sun tar farväl av Rooney i sina onsdagstidningar. Enligt Mirror har Manchester Uniteds klubbledning gett flytten sitt godkännande samtidigt som The Sun påstår att 31-åringen kommer bli världens bäst betalde spelare med en veckolön på 11,2 miljoner kronor. Totalt påstås affären vara värd 582 miljoner kronor.

– Du måste fråga honom (vad som händer). Självklart kan jag inte garantera att han stannar. Jag kan inte lova att han är här nästa vecka. Det jag kan garantera är att om Wane lämnar klubben så är det inte för att jag vill att han ska lämna. Det är det enda jag kan garantera, sa managern José Mourinho under tisdagen om Rooneys framtid.

Tillbakavisas av Sky Sports

Även The Times uppger att Rooney är på väg bort men beskriver övergången som ”nära” snarare än klar. Normalt mer trovärdiga Sky Sports hänvisar däremot till källor som uppger att en affär just nu är ”osannolik”.

Klart är att England håller andan. Wayne Rooney har länge varit landslagets mest profilerade spelare och är såväl det engelska landslagets som Manchester Uniteds bäste målskytt genom alla tider.

ARTIKELN HANDLAR OM