Backar efter ”det mest osportsliga någonsin”

Försvarade tilltaget – nu ber han om ursäkt

FOTBOLL

Det har kallats det mest osportsliga i fotbollen någonsin i brittisk press.

Nu kryper Joel Veltman, efter att först ha försvarat sitt ”trick” mot Sparta Rotterdam, till korset och ber om ursäkt.

”Jag borde inte ha gjort så”, skriver 25-åringen på Twitter.

Klippet på Joel Veltman i Ajax 2–0-seger mot Sparta Rotterdam blev snabbt viralt efter söndagens ligaomgång. Det var också scener som upprörde många.

Den 25-årige Ajax-spelaren utnyttjade nämligen att lagkamraten Bertrand Traore låg skadad för att lura motståndaren. Veltman signalerade först till Spartas Ivan Calero att han skulle slå ut bollen men valde sedan, när Calero tittade bort, att istället gå förbi motspelaren. Detta dessutom vid en stabil 2–0-ledning.

”Ett mål är ett mål”

– Det var ett trick. Bertrand låg i gräset och jag tänkte att jag skulle utnyttja det. Jag låtsades att jag skulle slå undan bollen, killen tittade bort och då tänkte jag bara att jag fortsätter. Jag förstår också att du inte vinner några priser för den här typen av grejer men det var bara ett trick. Killarna i omklädningsrummet sa att ”vi hade sparkat ner dig om du gjort så mot oss” men jag kan skratta åt det, sa Veltman enligt Metro efter matchen och fortsatte på frågan vad han hade gjort om det hade blivit ett mål på inlägget:

– Ett mål är ett mål.

Men efter att först ha försvarat aktionen backar nu Veltman.

”Jag vill be om ursäkt. När jag ser tillbaka på det borde jag inte ha agerat på det sättet”, skriver Veltman på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM

AFC Ajax

Eredivisie