Buffon: Sverige har spelat på samma sätt i 20 år

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

APPIANO GENTILE. Italien måste rädda äran och självbilden och göra minst två mål för att ha chans på VM.

Men att Sverige ska stänga igen och anpassa spelet efter resultatet i första matchen tror inte Gianluigi Buffon.

– Sverige har spelat på samma sätt i tjugo år, jag tror att väldigt lite kommer förändras, säger Italiens kapten inför måndagens drama på San Siro.

Det var en sedvanligt samlad Gianluigi Buffon som gjorde förbundskapten Gian Piero Ventura sällskap på presskonferens dagen före returmatchen mot Sverige. Men Buffon bekräftar att läget i laget är spänt.

– Det är ett mycket nervöst ögonblick, med tanke på resultatet i första matchen. Vi känner ett ansvar, det är onödigt att förneka det. Vi har en möjlighet att slå tillbaka och vända på resultatet, detta är vår dröm och vårt mål, vi måste jobba för det tillsammans. Det är en jätteviktigt match för oss alla, men också för landet och för landslagets historia, säger Buffon, som inte vill kommentera sin eventuella pension om Italien skulle missa VM.

– Det har hänt många gångar i min karriär att jag stått inför viktiga matcher, där man går vidare eller är ute. Det viktiga är matchen för oss alla, det kollektiva är det viktiga, min egen situation är verkligen sekundär, säger Buffon.

Kommer göra ändringar

Gian Piero Ventura bekräftar att Italien kommer att göra vissa ändringar jämfört med matchen i Solna, bland annat är Marco Verratti avstängd, men i övrigt ville han inte diskutera närmare vad ändringarna innebär.

På Sportbladets fråga om han tror att Sverige kommer att utnyttja 1–0-ledningen från första matchen och spela annorlunda taktiskt säger Gianluigi Buffon:

– Sverige är ett lag som spelar på samma sätt sedan tjugo år. Kanske att de blir lite mer spända när de spelar borta än hemma, där de är mer avslappnade, men väldigt lite kommer att förändras jämfört med första matchen. Det som verkligen kommer spela roll handlar om hur vi lägger upp matchen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.