Kennedy förlänger med Hammarby – nästa säsong blir hans sista

Publicerad 2017-10-22

Kennedy Bakircioglü förlänger en sista gång med Hammarby.

Nästa säsong blir hans sista i den grönvita tröjan.

– Jag brinner fortfarande för det här och ser fram emot ett år till i Bajen, säger han till klubbens hemsida.

Följ ämnen

Det har varit osäkert huruvida den här säsongen skulle bli Kennedy Bakircioglüs sista med Hammarby. Nu står det alltså klart att det blir ytterligare ett år.

– Jag älskar den här föreningen och så länge jag känner att jag kan bidra kommer jag att göra det. Det känns skönt att den här frågan är avklarad nu. Jag förstår att många har väntat på ett besked och nu kan vi fokusera att avsluta den här säsongen så starkt som möjligt och sedan satsa allt på att 2018 ska bli riktigt bra, säger Bakircioglü till Hammarbys hemsida.

Den i dag 36-årige mittfältaren kom till Hammarby från Assyriska 1999 och stannade till januari 2004, då han lämnade för grekiska Iraklis.

Sista målet på Söderstadion

Därefter fortsatte han till Twente, Ajax och Racing Santander innan han 2012 var tillbaka i Sverige och Hammarby. Där var han med och tog upp klubben till allsvenskan igen 2014.

Bakircouglü var också den sista spelaren att göra mål på Söderstation innan flytten gick till Tele2 Arena.

Han menar att det inte fanns någon tanke på att sluta efter den här säsongen, trots att han bara startat elva allsvenska matcher i år.

– Jag har fått så mycket kärlek av fansen att det känns bra att avsluta på rätt sätt. Nu vet alla att det blir mitt sista år 2018 och jag kommer njuta av varje sekund och göra allt för att hjälpa laget att blir ännu bättre. Jag brinner fortfarande enormt och känner att jag kan vara till stor nytta för Hammarby på flera plan.

”Accepterat rollen han fått”

Sportchefen Jesper Jansson om förlängningen:

– Vi är väldigt glada att få ha Kennedy i klubben ytterligare ett år. Han har levererat fina prestationer på planen i år när han har kommit in, och han har accepterat den roll han fått i år, och bidrar med att göra de andra bättre. Med den omsättning på spelare vi har haft den här säsongen är det också viktigt att vi har någon som bidrar med en stark Hammarbyidentitet i truppen, och i den rollen finns det ju ingen bättre än Kennedy.

Hammarby ligger elva i allsvenskan med tre matcher kvar att spela.