Här är lyxhotellet som Blågult ska bo på

avJacob Larsson

Sverige är klart för VM i Ryssland 2018.

Under tisdagens presskonferens avslöjade Janne Andersson var man kommer att bo under VM-festen – det blir femstjärniga Kempinski Grand Hotel i Gelendzhik som blir hemvist för de blågula hjältarna.

– Det är deras Scandic, där ”cashar” vi in, sa Janne Andersson skämtsamt under tisdagens presskonferens efter den sensationella triumfen nere i Milano.

1 av 6

Med ett färskt VM-pass i händerna avslöjade Janne Andersson var de blågula hjältarna kommer att bo när VM avgörs i Ryssland mellan den 14 juni och 15 juli.

Kempinski Grand Hotel i Gelendzhik ligger bara ett stenkast från Svarta havet, och har fem stjärnor att stoltsera med.

70 rum i bungalows

På anläggningen finns bland annat spa, restauranger och barer, och stranden ligger bara några steg från hotellet. Kempinski rymmer 379 olika typer av rum, där 70 av dom är belägna i bungalows och 33 stycken är sviter.

Hotellet ligger 20 mil från Krasnodar – vilket innebär att Andreas Granqvist, till vardags hemmahörande i stadens lag, inte behöver åka särskilt långt för att checka in på hotellet.

”Deras Scandic”

– Vi tycker vi har funnit en väldigt, väldigt bra anläggning, nära träningsplanen och med en bra kvalité, sa landslagschefen Lars Richt under tisdagens presskonferens innan Janne Andersson skämtsamt fyllde i:

– Det är deras Scandic. Där ”cashar” vi in, sa ”Party-Janne”, till roade miner och skratt i runt om i lokalen.

Varmt i Gelendzhik

Värt att notera är att medeltemperaturen under dagtid i juni och juli i Gelendzhik ligger på mellan 28–31 grader, betydligt varmare än i exempelvis Moskva där temperaturen ligger på 17 grader motsvarande tid.

Var Sverige kommer spela sina matcher är däremot fortfarande oklart. Grupplottningen till VM avgörs den 1 december. Därefter kan de svenska fansen börja planera in eventuella resor till Ryssland.

Foto: Google
Här vid Svarta havet sk Blågult bo.