Nobbar halv miljard: ’Jag är inte värd det’

Foto: Maurizio Degl'Innocenti / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

I en intervju med nederländska 1limburg beklagar sig John Heitinga över att han inte längre har råd att flyga privatjet.

Samtidigt berättar nu Fiorentinas Nikola Kalinic varför han tackade nej till ett kinesiskt bud på 480 miljoner kronor.

– Jag är inte värd det, säger Kalinic.

Fotbollens ekonomiska utveckling blir allt mer bisarr.

Fler och fler profilerade spelare väljer bort ära och berömmelse i Europa för feta lönecheckar i Kina.

Men inte 29-årige Nikola Kalinic.

Fiorentinas kroatiske anfallare ska ha enligt italienska medier ha blivit erbjuden 43 miljoner pund (motsvarande 480 miljoner kronor) för att lämna Florens och flytta till Tianjin i nordöstra Kina.

Han tackade nej.

– Jag är verkligen inte värd 43 miljoner pund, säger han.

– Jag vill poängtera att jag inte vet exakt hur mycket pengar det rörde sig om, men pengar är inte allt här i livet, fortsätter Kalinic.

Ett uttalande som står i tydligt kontrast till det förre Everton-profilen John Heitinga sa i en intervju med nederländska 1limburg häromdagen och som rivit ner stora rubriker i brittiska medier.

”Ibland känns det tufft”

I intervjun beklagar sig Heitinga – och hans fru Charlotte Sophie Zenden – över att de inte längre har råd att flyga privatjet.

– När jag var aktiv så hade vi mycket pengar, men vi spenderade mycket pengar också. Nu försöker vi justera våra utgifter. Förut kunde vi chartra privatjet, men det gör vi inte längre. På semestern hyr vi fortfarande flådiga villor, men man får ett annat förhållningssätt till ordet ”lyxigt”. Vi försöker vänja oss, men ibland känns det tufft, sa Heitinga.

”Tänker inte lämna”

Nikola Kalinic däremot, bryr sig inte om privatjet.

Han bryr sig om att spela stora fotbollsmatcher.

– Jag har precis nått toppnivån inom fotbollen och tänker inte lämna den redan nu. Jag har fortfarande mycket kvar att ge i Europa. För mig handlar fotbollen om att spela stora och betydelsefulla matcher mot mästarlag, fortsätter Kalinic.

ARTIKELN HANDLAR OM