Skräcksiffran: 13 skador på fyra år

Har missat nästan en hel säsong

Foto: Martin Meissner / AP TT NYHETSBYR N
FOTBOLL

Gareth Bale är skadad.
Hört det förut?
Ja, du har förmodligen hört det 13 gånger de senaste fyra åren.

Fem saker du inte visste inför årets CL 01:00

Gareth Bale blev världens dyraste fotbollsspelare när han sommaren 2013 lämnade Tottenham för Real Madrid för omkring en miljard kronor.

Om han motsvarat förväntningarna?

Tja… Stundtals. När han väl kunnat spela fotboll...

Nu kommer beskedet att den 28-årige walesaren är skadad igen och att han troligen blir borta i cirka en månad. Det innebär att han missar Wales VM-kvalmatcher mot Georgien och Irland – och i värsta fall missar han även Champions League-matchen mot sin förra klubb Tottenham som spelas den 17 oktober.

Missat nästan en hel säsong

Det här är den 13:e (!) skadan som Bale dragit på sig som Real Madrid-spelare, uppger Marca.

Sedan ankomsten till klubben har han i följande ordning drabbats av: En fotskada, en meniskskada, muskelproblem, skada i baksida lår, dubbla muskelskador, vadskada, höftskada, fotledsskada, ytterligare två vadskador och nya muskelproblem.

Totalt har han missat 48 matcher på grund av skador. Det motsvarar ungefär en hel säsong.

”Borde varit mer försiktig”

Bale har fått kritik för sina insatser på senare tid och så sent som i mitten av september svarade han på kritiken och förklarade sina lite sämre insatser med att han helt enkelt har svårt att prestera med så pass svåra skadeproblem.

– När man är borta med skada i tre månader och ser sina lagkamrater spela så vill man inget hellre än att vara där ute på plan och hjälpa till. Men jag måste äta smärtstillande tabletter för att kunna göra det. Så här i efterhand borde jag har varit mer försiktig. Hade jag kunnat gå tillbaka i tiden så hade jag valt att vila ännu längre, sa han då.

Världens 10 dyraste trupper 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga

Fotboll