Östersundfansens hälsning till Ghoddos

FOTBOLL

Saman Ghoddos väljer mellan Sverige och Irans landslag.

Inför kvällens Europa League-möte vädjar supportrarna till stjärnan.

”Välj Sverige”, skriver de på en stor banderoll.

Östersunds succéspelare Saman Ghoddos meddelade i augusti att han väljer spel för Irans landslag i stället för Sveriges.

Men anfallaren har ännu inte gjort några matcher för Iran och har därför fortfarande möjlighet att spela för Sverige. Förbundskapten Janne Andersson har tagit ut Ghoddos till VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Nederländerna och stjärnan har fått till fredag på sig att lämna ett beslut.

– När vi analyserade totalläget efter helgen var Saman en spelare som hade kunnat vara med i den här truppen. Han ville fundera och får fundera ytterligare någon dag om han vill vara med oss. Han har fått möjligheten, sa Andersson.

Skickar meddelande

Östersundssupportrar vet i alla fall vad de vill. Inför kvällens Europa League-möte med Hertha Berlin skickar de ett meddelande till Ghoddos.

”#93 Välj Sverige”, skriver de på en banderoll med två hjärtan.

Ken Sema, som var den stora överraskningen i Anderssons trupp, sa i går till Sportbladet att han skulle försöka övertala sin lagkamrat.

– Det kommer jag att försöka. Jag förstår att han hamnat i en annorlunda sits. Men det blir ju som det blir och i slutändan handlar det nog om hur han känner och vad han vill, säger Sema.

Matchen mot Hertha spelas 19.00 i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM