Vändningen: Barcelonas match spelas inför tomma läktare

FOTBOLL

Spansk media rapporterade att mötet mellan Barcelona och Las Palmas skulle ställas in efter oroligheterna i samband med den katalanska självständighetsomröstningen.

Men nu kommer en ny vändning: matchen kommer spelas inför tomma läktare.

”Matchen kommer spelas bakom stängda dörrar efter att La Liga vägrat skjuta upp matchen”, skriver Barcelona i ett pressmeddelande.

Foto: Manu Fernandez / TT / NTB Scanpix

Gatorna i Barcelona har i dag präglats av stora oroligheter mellan väljare och poliser som försöker förhindra den katalanska självständighetsomröstningen som pågår i dag – men som förbjudits av regeringen. Totalt uppges 337 personer ha skadats.

Tidigare i dag röstade bland annat Barca-mittbacken Gerard Pique i valet.

Men eftermiddagens tilltänkta mötet med Las Palmas svävade länge i osäkerhet. Enligt Mundo Deportivo har de eskalerande politiska oroligheterna gjort att man känner att man inte kan garantera säkerheten i samband med matchen. Flera tidningar rapporterade därför att matchen skulle ställas in.

”Fördömer händelserna”

Men så blir det inte.

Matchen kommer spelas inför tomma läktare – mot Barcelonas vilja.

FC Barcelona fördömer händelserna som skett i flera delar av Katalonien i dag för att hindra medborgare att utöva sina demokratiska rättigheter”, skriver klubben i ett pressmeddelande och fortsätter:

På grund av de exceptionella omständigheterna har styrelsen beslutat att Barcelonas match mot Las Palmas kommer spelas bakom stängda dörrar efter att La Liga vägrat att skjuta upp matchen”.

Barcelona har för avsikt att under matchen protestera mot insatserna mot valet – även om publiken hålls utanför. På bilder från arenan ser man hur matchfunktionärer bär ut skyltar med budskapet ”Demokrati”.

Barcelona marscherade också in till match katalanska tröjor innan de tog av sig tröjorna till ordinarie matchställ. Las Palmas spelar å sin sida med en fastsydd spansk flagga på sin tröja.

Folkomröstningen i Katalonien – på 20 sekunder 00:21
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga