Tankovic förlänger med Hammarby

Förlänger avtalet med ytterligare 2,5 år

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Han har haft intresse från en rad klubbar i Europa.

Men i stället förlänger Muamer Tankovic med Hammarby, bekräftar klubben.

– Jag har känt mig rastlös eftersom jag inte kunnat spela matcher, säger Tankovic.

Foto: Patric Söderström/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hans vara eller icke vara har varit en enda lång följetong. Men Hammarby och sportchef Jesper Jansson har hela tiden varit optimistiska om en förlängning.

– ”Mujo” har övervägt sina alternativ och inte haft någon stress att komma iväg. Samtidigt har vår relation hela tiden varit väldigt god, ”Mujo” har fortsatt att träna här, och han har vetat var han har oss, säger Jesper Jansson till Hammarbys sajt.

”Konstig tid”

– Att vi nu är överens är vi väldigt glada för, det känns som att vi får in ett nyförvärv, ett jättetillskott i vår spelartrupp, fortsätter Jansson.

Därmed stannar 25-åringen i Sverige trots intresse från en rad europeiska klubbar som AEK Aten, Queens Park Rangers och Feyenoord.

– Efter att mitt kontrakt gick ut har jag känt mig rastlös eftersom jag inte kunnat spela matcher. Det är en konstig tid vi lever i just nu, och det har blivit som det har blivit. Men jag känner mig jätteglad över att fortsätta i Hammarby, och nu ligger allt mitt fokus på att vinna matcher för Bajen, säger Tankovic.

Aktuell mot Sirius

Det nya kontraktet med Bajen sträcker sig i två och ett halvt år.

Klubben bekräftar också att Tankovic är uttagen i matchtruppen till dagens allsvenska match mot Sirius. En timme innan matchstart bekräftades det att Tankovic startar på Hammarbys bänk.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.