Spurs i kontakt med Pochettino – vill sänka hans lön

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Darko Vojinovic / TT

Tottenham ber Mauricio Pochettino att sänka sin lön och Everton är nära en överenskommelse med brasilianskt löfte.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Tottenhams ordförande Daniel Levy ska ha kontaktat Mauricio Pochettino, uppger Daily Mail. Inte enbart med syftet att fråga hur läget är utan för att be denne godkänna en lönesänkning. Tränaren tvingades lämna klubben i höstas men är fortfarande under kontrakt och får således lönen på närmare 100 miljoner kronor utbetald varje år.

Klubben försöker nu övertala spelare och ledare att gå med på förslaget för att säkra upp den ekonomiska framtiden. Förutom Pochettino ska resten av hans dåvarande ledarstab också ha fått samma uppmaning.

Under gårdagen gick Arsenal-spelarna till slut med på styrelsens önskan om en minskning men Spurs har än så länge inte nått en överenskommelse med sina.

DAGENS LÖFTE

Stan Kroenke må inte vara världens populäraste ägare. Arsenal-pampen ska dock vara beredd att pumpa in ”en större summa pengar” för att hjälpa klubben på fötter när den nuvarande krisen är över. Kroenke har just nu fullt sjå med sin NFL-klubb LA Rams som är mitt i bygget av en ny mångmiljardarena. Men pengar verkar det som sagt inte vara ont om.

DAGENS SILLY

Everton tror sig ha vunnit kampen om den brasilianska talangen Gabriel Magalhaes. Lille-försvararen sägs bli deras för omkring 300 miljoner kronor. Tränaren Carlo Ancelotti har som mål att stärka upp försvaret under sommaren och 22-åringen har länge funnits på klubbens radar. Under säsongen har Lille släppt in 27 mål på 28 matcher, fjärde minst i Ligue 1.

Foto: Carlos Rodrigues / Getty Images Europe
Gabriel Magalhaes

DAGENS FÖRSÄKRAN

Newcastle ser snart ut att ha nya ägare på plats men Steve Bruce kan andas ut. Enligt uppgifter till Daily Mail kommer tränaren inte få sparken, i alla fall inte omgående. Källor som står mellanhanden Amanda Staveley nära säger att de potentiella ägarna inte vill ta några förhastade beslut. Enligt Independent förväntas köpet gå igenom den 1 maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE