Gorgos: Känner till förutsättningarna i AIK

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Mark Gorgos
Foto: Bildbyrån
Mark Gorgos

Han tackade nej till Dalkurd och nu tränar tidigare stortalangen Mark Gorgos med AIK.

Förväntningarna? Inga.

– Jag är tacksam över att AIK tar emot mig. Jag känner till förutsättningarna, säger 19-åringen.

I vintras lämnade Mark Gorgos Fiorentina i jakten på en ny klubb för att få mer speltid.

Den tidigare stortalangen från BP var nära att skriva på Dalkurd i superettan men i sista stund valde parterna att inte gå vidare.

– Vi skulle komma överens precis när det här med coronaviruset bröt ut. Det slutade med att jag tackade nej till förslaget. Jag trivdes i klubben, det är en bra tränare, fin sportchef, säger Gorgos.

Kontaktade AIK

Nu har han i stället gjort två träningar med AIK, klubben han lämnade för två år sedan och flyttade till Fiorentina.

– Jag tog själv kontakt med AIK. BP och AIK är ju mina klubbar här i Sverige. Jag vill träna på så hög nivå som möjligt och AIK sa ja. Det är jag väldigt tacksam för. Jag har pratat med Henrik (Jurelius, sportchef) och Tobias Ackerman.

– Jag känner flera av spelarna, men under träningarna hittills har Henok tagit hand om mig extra mycket. Han är suverän, en riktig förebild.

Hur har det gått?

– Bra, jag är nöjd. Det är hög klass och det känns bra. Jag tror jag håller nivån efter att ha varit i Fiorentina under två år.

Coronakrisen har satt mängder av allsvenska klubbar under hård ekonomisk press. AIK har tvingats att vädja till fans och medlemmar om pengar i en ambition att få in fem miljoner kronor.

Därför råder det också ett värvningsstopp hos klubben.

Till Fotboll Sthlm säger chefsscouten Tobias Ackerman.

– AIK kan inte gå ut i sociala medier och äska om pengar för att sedan gå ut och säga: ”Vi ska värva den här spelaren”. Oavsett om det handlar om Daniel Sundgren eller Mark Gorgos, det går inte att prata om det just nu. Det är ett totalt köpstopp från vår sida.

Spelade med U19-landslaget

Mark Gorgos, som i januari spelade en landskamp och var på läger med det svenska U19-landslaget på Cypern, säger till Sportbladet:

– Jag är medveten om förutsättningarna i AIK. Jag tränar med AIK den här veckan och så får vi se vad som händer sedan. Jag har inga förväntningar med tanke på hur det ser ut i fotbollsvärlden just nu.

Har du något drömscenario?

– Att spela fotboll och matcher igen. Ett kontrakt med en klubb där jag trivs och får speltid. Det låter kanske konstigt, men jag känner mig lugn och ingen stress. Det är inte mycket man kan göra åt den här situationen. Vi får se vad som händer när transferfönstren öppnar igen.

Har det varit aktuellt att återvända till BP?

– Vi har inte pratat med varandra på det sättet. Men jag, Dejan (Kulusevski), Joel (Asoro) och några andra har varit på Grimsta och tränat. BP har lånat ut planen och bollar och Peter Kisfaludy har hjälpt oss. De har varit jäkligt schyssta.

– Flera av oss har kört tillsammans på Sebastian Pisanos gym också. Vi har hållt formen tillsammans, säger Mark Gorgos.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.