”De brände upp min landslagströja”

Guidetti om galna händelsen: Det kokade i mig

avPatrik Brenning

Ajax hyllas över hela Europa efter jätteskrällen i Champions League men en som förmodligen inte jublar lika högt är John Guidetti.

För ELF Voetbal Magazine avslöjar svensken nu djupet av konflikten med supportrarna till Amsterdam-klubben.

– Jag har aldrig berättat hela historien, säger 26-åringen.

John Guidetti blev lika älskad av Feyenoord-fansen som avskydd av Ajax-supportrarna under sin säsong i Nederländerna 2011/12. Känslor som inte på något sätt svalnat med åren.

”Gav bort den som present”

Nu berättar 26-åringen för ELF Voetbal Magazine, en intervju som återges av flera nederländska sajter, om en incident i samband med Europa League-mötet mellan svenskens nya klubb Celta Vigo och Ajax 2016.

Efter att ha gjort mål för Celta i Amsterdam höll Guidetti händerna framför öronen i en provocerande gest mot hemmafansen. Drygt två år senare avslöjar anfallaren varför.

– Jag har aldrig berättat hela historien. Ajax hade besökt oss två veckor tidigare och det fanns en restaurang i Vigo där jag åt minst en gång i veckan. Jag tackade ägaren genom att ge honom en signerad svensk landslagströja som present, säger Guidetti och fortsätter:

– När Ajax-supportrarna kom till den restaurangen slog de sönder glaset och eldade upp min tröja. Jag blev rasande när jag fick höra det, det kokade i mig. I Amsterdam fick jag också hemska glåpord mot mig när jag värmde upp så all den frustrationen blåste ur mig när jag gjorde mål.

Foto: Eurosport
Guidettis målgest i Amsterdam

Gick till semifinal

Trots Guidettis mål vann Ajax gruppspelsmatchen med 3–2. Båda lagen avancerade dock vidare hela vägen fram till semifinal i turneringen där Celta Vigo föll mot Manchester United. I finalen i Stockholm slog sedan United just Ajax.

I år väntar istället en Champions League-semifinal för Ajax efter skrällsegern mot Juventus.

ARTIKELN HANDLAR OM