Ekroth efter succén: ”Det här händer inte”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:

Två mål i två titelmatcher.

Petronella Ekroth, 29, har haft en succésäsong med Juventus.

– Det här händer inte, ska jag göra mål igen!?, säger Ekroth till Sportbladet efter cupsegern i går.

Juventus, med Petronella Ekroth i spetsen, vann cupfinalen med 2–1 mot rivalen Fiorentina.

Därmed säkrade de andra raka titeln på åtta dagar.

Ekroth klev själv in i handlingarna när hon satte dit ledningsmålet redan efter åtta minuter spel. Från nära håll kunde hon nicka in 1–0 som sedan bäddade till segern.

När Sportbladet når 29-åringen är hon på flygplatsen på väg hem till Stockholm. Hon minns inte målet så mycket i detaljer men hon jämför den med det målet hon gjorde för cirka en vecka sedan.

– Det var nästan identiskt från förra veckan. Jag kommer ihåg att jag var lite sen in i situationen men jag tänkte att jag springer in och ta mig in i rätt position i alla fall. Sen kom bollen och då tänkte jag: ska jag göra mål igen?! Det här händer inte. Jag behövde bara sätta dit pannan. Det var helt sjukt och jag kände att tiden stannade på ett sätt, säger Ekroth till Sportbladet.

”Ska inte förlora mot dem”

Hon säger att hela laget kände att de hade matchen under kontroll. Samtidigt gav det tidiga målet extra självförtroende.

Fiorentina och Juventus är rivaler, märktes det under matchen i går?

– Jag märkte inte det själv. Men jag har hört att det man ska inte förlora mot dem, och hetsen mellan båda lagen börjar i väldigt tidigt skede. Det har pågått hela veckan. Det var likadant när vi mötte dem i Supercupen i höstas, säger Petronella Ekroth.

Två titlar på en säsong, vad säger du om det?

– Det var mitt mål att vinna allt man kan vinna. Men jag visste inte vad jag hade gett mig in på. Hur laget skulle spela, och allt det där. Men ju mer tid det gick desto säkrare blev jag att vi alla vinna allting. Det var väldigt skönt att ge tillbaka lite till alla dem som har jobbat och slitet med oss, säger gårdagens målskytt.

”Framtiden är oviss just nu”

Framtiden är oviss för Petronella Ekroth. Kontraktet med Juventus går ut till sommar. Samtidigt är det VM om mindre än cirka sex veckor. Hon säger att hon inte har hört något från Juventus eller landslagsledningen.

– Jag har ingen aning så vi får se. Framtiden just nu är lite oviss. Jag har sagt att jag vill göra det så bra som möjligt den här säsongen och ta allt det där efter. Så jag har faktiskt inte hunnit tänka på det än, säger Juventus-spelaren.

Har du fått andra erbjudande från andra lag?

– Min agent sköter allt det där. Som sagt har jag inte hunnit tänka på det än.

Och VM?

– Jag har inte hört något från dem på senare tid. Det enda jag vet är att jag är med i den stora truppen. Men det är klart, det hade varit grädde på moset om jag kom med, säger Petronella Ekroth.

Publicerad:

LÄS VIDARE