”Aldrig hatat något mer än detta skitet”

Malmö FF utslaget – kross efter VAR-mål

avAndreas Käck, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö FF är ute ur Europa League.

Det blev storförlust (0–3) i returen mot Wolfsburg – efter ett kontroversiellt VAR-mål.

– Jag blev chockad, säger Anel Ahmedhodzic.

Wolfsburgs 1–0-mål tillkom efter att ena linjedomaren hade lyft sin flagga för offside. VAR konstaterade dock att det inte var offside varpå målet godkändes i efterhand.

Problemet: Flera MFF-spelare slutade spela när de såg att flaggan var uppe.

– Det är möjligt att någon slutade spela, men det är ingen ursäkt. Vi har pratat om det två-tre gånger att det kunde hända, säger Oscar Lewicki.

– Jag blev chockad. Jag förstod inte varför de skulle kolla det. Jag tänkte att det där kommer aldrig bli mål. Det där var konstigt, säger Anel Ahmedhodzic.

Nya direktiv

Domarna har nya direktiv om att avvakta med att vinka för offside vid tveksamma situationer. Den här gången tog linjedomaren bevisligen ett förhastat beslut.

– Han ska inte lyfta flaggan om han inte är säker. Vi pratade med huvuddomaren efter matchen och han bad om ursäkt, men det är för sent nu. Men vill inte stå och skylla på det, säger Isaac Kiese Thelin.

Jansson rasar

Detta var första gången någonsin som VAR användes i en fotbollsmatch på svensk mark. Förre MFF-spelaren Pontus Jansson – känd VAR-motståndare – är rasande.

”Jag har aldrig någonsin hatat något mer än detta jävla skitet. Ytterligare ett exempel på hur dåligt VAR är”, skriver han på Twitter.

– Jag förstår ”Ponne”. Vi kände likadant ute på planen där och då, säger Kiese Thelin.

Vill du ha VAR i allsvenskan?

– Nej.

Oscar Lewicki är mer försiktig i sin kritik, men säger:

– Jag är emot VAR generellt. Det tar bort charmen, säger han.

Josip Brekalo gjorde det kontroversiella 1–0-målet. Yannick Gerhardt och João Victor gjorde Wolfsburgs andra respektive tredje mål.

Laddar Matchöversikt
Foto: Kanal 9
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM