Stefan Lindqvist är död i sviterna av ALS

Stefan Lindqvist.
Stefan Lindqvist.

Stefan Lindqvist är död.

Den tidigare IFK Göteborg-kaptenen avled under söndagen i sviterna av ALS.

Han blev 52 år gammal.

”Det är med stor sorg IFK Göteborg har nåtts av beskedet att Stefan Lindqvist har avlidit i sviterna av ALS”, skriver IFK Göteborg på sin webbsida.

Stefan Lindqvist fick beskedet att han var drabbad av förlamningssjukdomen ALS under 2012, de första symtomen hade han känt av fyra år tidigare.

Det var på 1990-talet som Stefan Lindqvist var en viktig spelare i IFK Göteborg och var bland annat med och vann fem SM-guld på sex år.

Den passningsskicklige mittfältaren var också en av de ledande spelarna när IFK Göteborg gick till Champions League-kvartsfinal mot Bayern München 1995.

Lindqvist var del i det klassiska Blåvittlag som spelade Champions league på 90-talet. Här mot Manchester United.
Lindqvist var del i det klassiska Blåvittlag som spelade Champions league på 90-talet. Här mot Manchester United.

Stefan Lindqvist inledde karriären i Halmstad – efter en säsong i schweiziska Neuchâtel-Xamax så spelade han i IFK Göteborg 1991 till 1997.

På meritlistan finns och fem A-landslakamper med det svenska fotbollslandslaget.

”Tack för minnena”

Så sent som i somras hyllades han av tidigare lagkamrater och IFK Göteborg när en legendarmatch spelades till hans ära och för att uppmärksamma kampen mot ALS, i samband med det så pratade Sportbladet med honom.

– Det finns två vägar att gå. Antingen kämpa och vara positiv. Eller sätta mig ner och bara dö … Jag väljer att kämpa, sa Stefan Lindqvist.

IFK Göteborg skriver vidare: ”I sorgen tänker vi särskilt på Stefans fru Ulrika och döttrarna Victoria och Annie. Tack för minnena, Stefan. Vila i frid.”

Hör honom berätta i ett klipp från i somras

Stefan Lindqvist vid en välgörenhetsmatch för ALS i somras.
Stefan Lindqvist vid en välgörenhetsmatch för ALS i somras.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.