Mourinhos hyllning till bollkallen i Spurs vändning

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. José Mourinhos debut på Tottenham Stadium fick en mardrömsstart.

Vändningen mot Olympiakos kom till slut – och när Harry Kane kvitterade tackade tränaren den kvicktänkta bollpojken med en kram.

– Jag ville bjuda in honom till omklädningsrummet för att fira men han försvann, säger Mourinho.

Tvåmålsunderläge efter tjugo spelade minuter i Champions League-mötet med Olympiakos. José Mourinhos debut på Tottenham Stadium kunde ha börjat bättre. Efter en fin andra halvlek lyckades klubben till slut vända 0–2 till 4–2, och hjältarna var många.

– Vi inledde inte alls bra och sade till varandra i halvtid att att det i alla fall inte kunde bli sämre, säger Dele Alli krasst.

Allis reducering strax innan halvtid räddade en annars undermålig första halvlek mot Olympiakos. Sedan hann knappt den andra halvleken blåsas igång innan lagkaptenen Harry Kane utjämnade till 2–2 framspelad av Lucas Moura.

Hyllade bollkallen

Att bollpojken bäddade för kvitteringen genom sitt snabba agerande vid Tottenhams inkast gick inte Mourinho förbi. Tränaren var snabbt framme hos den unge killen och tackade honom för hans kvicktänkthet.

– För att göra det där måste man vara en väldigt bra bollpojke. Jag var själv en bra bollpojke när jag var 10–16 år. Den här killen är väldigt bra, han läste spelet väl och brydde sig inte om folket på läktarna, säger José Mourinho som ville bjuda in honom till omklädningsrummet för att fira:

– Men han försvann, jag vet inte var han tog vägen.

I den 72:e matchminuten klippte Serge Aurier till och fullbordade Tottenhams vändning. Därefter rullade Harry Kane in sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 4–2.

Det innebär att Tottenham sannerligen har cementerat andraplatsen i grupp B. Avståndet upp till Bayern München är visserligen fem poäng men Londonklubben är sju före trean Röda Stjärnan och är därmed kvalificerat till nästa runda.

Foto: Viaplay
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: