Goitom: ”Allt han rör vid blir till guld”

avMakoto Asahara, Per Bohman

Tarik Elyounoussi seglar upp i skytteligaledning.

Då kan Henok Goitom inte sluta hylla sin radarpartner.

– Han har ett år där allt han rör vid blir till guld, säger veteranen.

Henok Goitom gjorde själv inga mål i AIK:s 2–0-seger mot Falkenberg.

Hans anfallskompis Tarik Elyounoussi slog till istället.

Och den 34-årige anfallaren var inte förvånad över det med tanke på vad han sett av sin norske kollega på sistone.

– Han har ett år där allt han rör vid blir till guld. Jag vet själv den känslan. Jag hade samma 2015. Allt går in. Du kan klacka eller vad som helst – nästan göra mål med örat. Han gör båda målen i dag eftersom han är den där ”Inzaghi-typen” som vet var bollen ska hamna, säger Goitom.

Hur högt håller du ert samarbete?

– Samarbetet sker utan att vi ens behöver titta på varandra. Både i offensiven och i defensiven. Allt! Man behöver aldrig peka åt Tarik hur han ska röra sig, för han vet själv vad han ska göra. Vi ser varandra på ett bra sätt, säger Goitom och skrattar:

– Ju längre han spelar så kommer jag få ettårskontrakt med AIK varje år, tack vare honom! Det är jätteskönt att spela med honom.

”Jobbar stenhårt för laget”

Även om den gamle italienske måltjuvsikonen Filippo Inzaghi nämns så är Tarik Elyounoussi långt ifrån en anfallare som är född på en offsidelinje.

Snarare har norrmannen, från både anfallet och mittfältet, visat mer än så sedan han kom till AIK inför förra säsongen.

– Man tycker om Tariks framgång eftersom han inte är den typiska forwarden. Han jobbar stenhårt för laget och sätter alltid laget först. Ändå kan han leda skytteligan, trots att han jobbar så hårt. Då är det lätt att bli omtyckt i laget, säger Goitom.

Var ska han spela?

– Han gör mål både som mittfältare och forward. Om jag tänker egoistiskt? Forward! Men den andra rollen är också bra eftersom vi får en en anfallsspelare till då på planen.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM