Utspelet: ”Skulle älska VAR”

Av: Per Bohman

Publicerad:

HÄLLEVIK. Hammarby skyllde förlusten på domslut.

Målvakten David Ousted menar att domarna måste få hjälp.

– Jag skulle älska om vi fick till en diskussion om VAR i Sverige, säger dansken.

Efter Hammarbys sena poängtapp mot Mjällby fokuserade bortalaget på domaren Victor Wolf. Såväl tränaren Stefan Billborn som Muamer Tankovic menade att Bajen blivit bortdömda i matchen.

– Det känns som att hela världen är emot oss, suckade Billborn.

”Ingen bra känsla”

Målvakten David Ousted var lika besviken. Han tycker sig dock ha en konstruktiv lösning för att hjälpa domarna på planen: videodomare.

– Vi är väldigt besvikna. Frustrationen grundar sig i att domaren inte höll en rak linje genom matchen. Det berättade jag också för honom, på ett respektfullt sätt, efter matchen. Det är ingen bra känsla som spelare när man upplever att domaren påverkar matchens utgång.

Därför är Ousted positivt inställd till att inför VAR i allsvenskan.

– Jag skulle älska om vi fick till en diskussion om VAR i Sverige. Jag vet att domarna har ett tufft jobb med tanke på hur snabb fotbollen är numera. Man kan inte förvänta sig att de ska se allt. Det är mänskligt att göra misstag. Men de måste få hjälp. Då påverkar inte deras misstag lika mycket.

David Ousted.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
David Ousted.

”Måste visa karaktär”

Hur ser du på starten av säsongen?

– Det är en stor besvikelse. Vi jobbade så hårt i 90 minuter mot Mjällby men får ingenting. Det är ingen bra känsla. Vi hade behövt minst en poäng här. särskilt som spelarna, ursäkta språket, jobbade röven av sig, säger han och fortsätter:

– Vi har inte varit bra nog. Det är verkligheten. Nu måste vi ta tre poäng mot Varberg i nästa match. Flera killar i laget måste visa karaktär nu men jag är säker på att alla kommer göra det också.

Publicerad:

LÄS VIDARE