Pochettino efter CL-förlusten: ”Jag ville inte gå ut”

Jämför förlusten med VM 2002 då Argentina åkte ut mot Blågult

avIbraheem Alsalman

Finalförlusten i Champions League tog hårt på Mauricio Pochettino.

Argentinaren jämför nederlaget med kryssmatchen mot Sverige under VM 2002.

– Vi kryssade mot Sverige och åkte ur turneringen. De två nederlagen är de värsta i min karriär, säger 47-åringen.

Liverpool vann Champions League efter att ha besegrat Tottenham i finalen med 2–0 efter mål av Mohamed Salah och Divock Origi.

En förlust som tåg hårt på Tottenham och deras tränare Mauricio Pochettino. Speciellt efter bragd-matcherna mot Manchester City och Ajax, som bäddade till finalplatsen.

– Jag spenderade tio dagar i mitt hus och ville inte gå ut. Som vinnare är det lättare att gå vidare men om du förlorar och sen gå på semester är det betydligt svårare, för du tränare inte och kan inte lägga det bakom din rygg, säger Mauricio Pochettino, enligt Daily Mail och fortsätter:

– Jag försökte spela golf några gånger. Jag var bara fokuserad att träffa bollen perfekt men det var omöjligt. Min familj försökte hjälpa mig men de var också i samma situation som mig. Sedan började jag återhämta mig och gå vidare.

Började jämföra med Sverige

Pochettino jämför Champions League-förlusten med förlusten i VM 2002. Argentina var tvungna att vinna mot Sverige i den sista gruppspelsmatchen efter att ha tidigare förlorat mot England.

Något de inte lyckades med.

– Jag har börjat jämföra CL-förlusten med sommaren 2002 när England slog oss och vi kryssade mot Sverige och åkte ur VM. De två nederlagen är de värsta i min karriär, säger Spurs-tränaren.

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM