Skänk blod och få biljett till Blåvitt-match

Det är blodbrist inom Göteborgs sjukvård.

Då agerar IFK Göteborg.

Den som blir blodgivare får gratis matchbiljetter av klubben.

”Att ge blod är viktigt på riktigt. Denna medmänskliga insats vill IFK Göteborg premiera”, skriver klubben på sin hemsida.

I veckan gick Sahlgrenska sjukhuset ut med att det saknas blod inom sjukvården i Göteborg. Detta efter två uppmärksammade knivskärningar där två personer avlidit.

Under tisdagen behövde sjukvården akut 0- och B-blod och snart kommer fler blodgivare få sms med vädjan om att lämna blod i Göteborg, enligt SR P4 Göteborg.

”Vi vill bidra”

Nu ger sig allsvenska storklubben IFK Göteborg in och hjälper till för att få fram nya blodgivare.

– Vi inom IFK Göteborg vill vara en del av samhället och samhällsutvecklingen. Vi tycker rent allmänt att det är väldigt viktigt att ge blod och därför vill vi bidra med vårt strå till stacken och uppmärksamma detta, säger Blåvitts ordförande, Mats Engström, till GT.

I klubbens kampanj låter man meddela att de som lämnar blod kommer att erbjudas gratisbiljetter till en av lagets hemmamatcher i augusti.

”Att ge blod är viktigt på riktigt. Denna medmänskliga insats vill IFK Göteborg premiera”, skriver klubben på sin hemsida.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN