Drömmål när Norrköping vann mot lettiskt motstånd

NORRKÖPING. Fortfarande mållös i allsvenskan, men i Europa League-kvalet stod Sead Haksabanovic för ett drömmål.

Nu hoppas 20-åringen på en liknande utvecklingskurva som Jordan Larsson.

– Situationen var nästan densamma för honom. Han har hjälpt mycket och det är jag tacksam över, säger Haksabanovic.

Sead Haksabanovic har inte fått det att lossna i Norrköping än så länge, men i Europa League-kvalets andra omgång var det 20-åringen som stod i centrum.  Haksabanovic byttes in i den 72:a minuten mot lettiska FK Liepaja och åtta minuter senare fastställde han slutresultatet till 2-0 med ett drömskott från straffområdesgränsen rakt upp i krysset.

– Skönt. Äntligen, säger Haksabanovic.

– Jag fick bollen i hög fart, och såg en fri yta. Jag drog till ett skott och den satt i krysset, säger Haksabanovic och ler.

Bänkad i elva av de tolv senaste

Att han är nöjd inte särskilt konstigt för den här säsongen har så här långt inte gått som 20-åringen hade tänkt sig. Han kom till Norrköping från West Ham inför den här säsongen och han har än så länge bara startat sex matcher i allsvenskan. Han startade mot Östersund den 14 juli, men det var första gången sedan slutat av april som 20-åringen fick chansen i startelvan. Haksabanovic har därmed inlett elva av de tolv senaste allsvenska matcherna på bänken.

– Jag ska bara fortsätta visa att jag borde få chansen. Jag tycker jag gör det bra på träningarna, och hoppas min insats i dag ska hjälpa till, säger Haksabanovic, som medger att måltorkan har varit frustrerande.

– Såklart. Jag är en spelare som vill gör mål och assist och hjälpa laget på det sättet. Jag hade inte gjort mål på länge nu, men äntligen kom det. Det kanske höjer mitt självförtroende, säger han.

Hur är självförtroendet?

– Det är ändå ganska bra, även om det har gått som det har gått. Jag är ganska stark mentalt och ger alltid 110 procent, och det hjälper självförtroendet, säger Haksabanovic.

Norrköpings manager Jens Gustafsson var glad att det var just Haksabanovic som fick avgöra matchen.

– Vi är och har varit säkra på att det kommer att lossna för honom. Han har jobbat stenhårt. Väldigt roligt att han fick göra det här, säger Gustafsson

Tackar Jordan Larsson

En som var i en liknande situation i Norrköping förra året var Jordan Larsson. Larsson gjorde ett mål på 25 matcher i fjol, men nu toppar han allsvenskans skytteliga och är på väg att säljas från Norrköping. Larsson var inte med mot Liepaja eftersom Norrköping förhandlar om att sälja skyttekungen, och enligt ryska Sport-Express är det Spartak Moskva det rör sig om

– Vi kommer att tappa en viktig spelare, och han är en riktigt bra kille. Han är nästan den jag har klickat bäst med här, och jag är glad att han får chansen, säger Haksabanovic, som hoppas kunna dra lärdom av Larsson.

– Såklart kan jag det. Jag och han har haft ett snack om hur han hade det och han har hjälpt mig, för situationen var nästan densamma för honom. Han har hjälpt mycket och det är jag tacksam över, säger Haksabanovic.

På vilket sätt har han hjälpt dig?

– Mentalt, och han pushar mig varje dag. Som en broder skulle jag säga, säger Haksabanovic.

Nästa torsdag spelas returmötet mellan FK Liepaja och IFK Norrköping.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.