Officiellt: Sebastian Eriksson klar för Genoa

IFK Göteborgs Sebastian Eriksson är klar för ännu en vända i Italien.

Under torsdagen presenterades 30-åringen av Genoa.

– Jag har alltid känt att jag på något sätt har velat komma tillbaka till Italien, och när chansen kom var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger Eriksson till klubbens webbplats.

– En ”chance of a lifetime”, säger sportchef Kennet Andersson till Sportbladet.

Under veckan dök uppgifterna upp i Göteborgspress om att Sebastian Eriksson, överraskande, var på väg till Italien för att slutföra en övergång till Genoa.

Nu har han presenterats av Serie A-klubben.

Under torsdagen gjorde 30-åringen (snart 31-åringen) sitt första träningspass med klubben. Han kommer att spela i nummer 16 i sin nya klubb.

Det är inte första gången Sebastian Eriksson testar lyckan i Italien. 2011–2015 spelade den Göteborgsfostrade mittfältaren i Cagliari.

– Detta kom väldigt överraskande. Jag har alltid känt att jag på något sätt har velat komma tillbaka till Italien, och när chansen kom var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Samtidigt känns det alltid jobbigt att lämna Blåvitt. Alla vet vad klubben betyder för mig. Nu får jag följa IFK Göteborg som supporter, och jag tror verkligen på laget i år, säger Eriksson till ”Blåvitts” webbplats, efter att även den säljande parten bekräftat affären.

Avslöjar inte transfersumma

GP uppger att affären kostade 250 000 kronor för Genoa.

Sportchefen Kennet Andersson vill dock inte diskutera transfersummor när Sportbladet ringer upp efter övergången bekräftats. Han medger dock att Blåvitt blev lika överraskade som spelaren över det relativt plötsliga, italienska, intresset.

– Det kom överraskande för honom. Och för oss också naturligtvis. Vi ser ju våra spelare som våra, säger Andersson till Sportbladet.

Var det direkt självklart att han skulle få lämna när Genoa dök upp?

– Ja, det får man säga. Det är en ”chance of a lifetime” och Sebastian trivdes väldigt bra här. Han hade inte velat det här om han inte verkligen kände för det. För hans del är det väldigt bra, säger Andersson och fortsätter:

– Den öppningen finns ju alltid för alla spelare. Det är liksom bra att vi har ögonen på oss och attraherar Europa till oss. Även om vi blir av med en spelare ser vi det positivt på det sättet.

”Alltid ett pussel”

Sebastian Erikssons avsked lämnar naturligtvis också ett hål i det allsvenska truppbygget inför 2020 års säsong.

Kommer ni aktivt söka en ersättare nu?

– Det beror lite på vad som händer framöver. Det är ganska tuff konkurrens på mittfältet. Så är det ju. Nu har ju Sebastian spelat på flera platser. Men det hela blir alltid ett pussel. Man inte bara ersätta en mittfältare med en mittfältare eller en vänsterback med en vänsterback hela tiden. Vi får se på vilka positioner vi förstärker, säger Kennet Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.