Barça vill erbjuda Messi livstidskontrakt

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

FC Barcelona vill att Lionel Messi, 31, ska stanna tills han lägger av med fotboll.

Nu överväger klubben att erbjuda honom ett livstidskontrakt.

– Den dagen han känner att han inte är bra nog, så kommer han lägga av, säger presidenten Josep Maria Bartomeu.

Vid det här laget vet många det mesta av Messis karriär i Barcelona.

Han har vunnit allt man kan vinna, slagit alla möjliga rekord och utsetts till världens bästa fotbollsspelare hela fem gånger. Många anser också att han är den bästa fotbollspelaren någonsin.

Så det kommer väl inte som en större överraskning att ”Barca” vill erbjuda honom ett nytt kontrakt. Hans nuvarande går nämligen ut om två år.

Men klubben vill så gärna behålla 31-åringen att de nu funderar på att erbjuda honom det unika livstidskontraktet.

– Han (Messi) har gjort allt för den här klubben. Alla ser upp till honom och hela arenan applåderar för hans insatser, säger Barcelonas president Josep Maria Bartomeu, enligt spanska tidningen Marca.

Seriefinal ikväll

Han ger också ett tydligt besked angående argentinarens framtid.

– Vi har, under en lång tid, njutit av hans fotboll, så därför skulle vi mer än gärna förlänga kontraktet, säger Bartomeu och fortsätter:

– Vi har en plan för honom. Han är fortfarande ung och har två år kvar på sitt kontrakt. Han har många år framför sig, och vi kommer sätta oss ner kommande månaderna för försäkra oss att han blir kvar för många år framöver.

Messi är inte den första som erbjuds livstidskontrakt. Hans förra lagkamrat, Andrés Iniesta, fick erbjudandet 2017 och fick bestämma själv när han skulle sluta.

Barcelona möter ligatvåan Atlético Madrid ikväll i en ren seriefinal på Camp Nou, en match som Sportbladet sänder för alla Plus-kunder. Bortalaget kommer till matchen med några frågetecken. Båda Alvaro Morata och Diego Costa har varit skadade och är tveksamma till spel. Men enligt Marca kommer båda finnas med i matchtruppen. Det som däremot är oklart är vem som kommer starta bredvid fransmannen Antoine Griezmann.

La Ligas bästa målskyttar genom tiderna 00:20

Alla matcher i Serie A, La Liga och MLS sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM