Allsvenskan i fotboll

Blåvitts avbräck: ny högerkant mot Östersund

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

GÖTEBORG. Stjärnskottet är såld till Genk för rekordbelopp, dessutom är lagkaptenen skadad.

IFK Göteborg omstartar allsvenskan med en ny högerkant, utan Benjamin Nygren och Sebastian Ohlsson.

– Vi har andra spelare med bra spetsegenskaper, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborgs genomförde den avslutande träningen inför allsvenska omstarten, borta mot Östersund på konstgräs, på Kamratgårdens hybridgräs i skön sommarvärme.

– Vi har kommit fram till att vi inte vill ha för många byten av underlag och därför tränar vi inte på konstgräs, säger tränaren Poya Asbaghi efteråt.

Lagkaptenen borta

Under träningen saknades IFK Göteborgs lagkapten Sebastian Ohlsson som tvingades kliva av skadad i baksidan av låret i den avslutande vårmatchen före upphållet, hemma mot Örebro.

Lagkaptenen finns inte med i IFK Göteborgs trupp mot Östersund.

– Sebastian Ohlsson är borta. Han har reagerat bra på sin rehab och vi får se om han är med och tränar med laget under nästa vecka. Det gäller att ta det varsamt. Han är inte ljusår bort, men han är inte redo för spel mot Östersund, säger Asbaghi.

Ohlssons skadefrånvaro tillsammans med att Benjamin Nygren sålts till Genk innebär att IFK Göteborg kommer matcha en ny högerkant i allsvenska omstarten.

– Det finns ingen exakt som Benjamin Nygren. Han var väldigt mångsidig. Han kunde göra många löpningar utan boll och öppna upp ytor åt andra. Han var bra i försvarsspelet samtidigt som han gjorde både mål och poäng. Det är svårt att ta in någon som kan kopiera alla de sakerna.

– Vi har spelartyper som till och med i sina spetsegenskaper kanske kan vara ännu vassare, säger Poya Asbaghi. 

Toko in till höger

Nygren ersätts sannolikt i positionen av Lasse Vibe och platsen på högerkanten tas troligen av Nzuzi Toko.

Däremot gavs det klartecken för spel för tidigare skadade August Erlingmark och André Calisir.

– Alla andra är tillgängliga, både Calisir och Erlingmark. De är uttagningsbara men sedan får vi se vilka som startar.

Vad har ni jobbat med under uppehållet?

– Vi har tryckt lite extra på hur vi ska jobba på våra positioner när vi tappar boll, våra återerövringar. Det har varit lite i fokus, säger Asbaghi. 

IFK Göteborgstränaren är också medveten om att förväntningarna på IFK Göteborg är annorlunda än i vintras efter Blåvitts sensationella vår.

– Det handlar om att ta med sig så mycket som möjligt av spelet vi haft hittills. Det är en utmaning bara att bibehålla nivån och hantera förväntningarna. Kan vi ta det vidare är det fantastiskt, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Ännu en motståndare gick rakt i den blåvita babyfällan

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Benjamin Nygren

Poya Asbaghi

IFK Göteborg

Lasse Vibe