Daniel Sundgren: ”De svartmålar mig”

AIK-spelarens svar: Varit lojal sedan dag ett

AIK arbetsbefriade Daniel Sundgren, en vecka innan han flyttar till Grekland.

Nu berättar Sundgren själv om uppbrottet.

– Det är en onödig grej. Men det är inte jag som har startat det. Det är konstigt att de vill svartmåla mig nu, säger han till Sportbladet.

De reagerande svenska mästarna AIK gick ut med ett pressmeddelande under torsdagen där avslöjade att Daniel Sundgren vägrat spela Champions League-kvalet. Han hade uttryckt att han ”inte ville vara uttagningsbar” till matchen mot FC Ararat-Armenia.

Han hade, före avresan, också sjukanmält sig.

– Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt, säger sportchefen Björn Wesström.

”Vet vad jag står för”

Daniel Sundgren, 28, berättar nu själv för Sportbladet om uppbrottet.

Vad var det som hände?

– Ja, vad är det som har hänt. Inte mer än att de har gått ut med ett pressmeddelande där de säger vad de tycker om mig. Sen så delar inte jag deras mening där. Men det är som det är. Jag ville få ett fint slut i AIK, men det blev ett onödigt slut, säger högerbacken.

Du är en AIK-ikon och populär bland fansen. Är du rädd att det ska förstöras?

– Jag vill inte spekulera i det så mycket. De äkta gnagarna som finns där ute vet vad jag står för. De vet själva att jag är en spelande supporter som haft turen att vara bra på fotboll. Jag har stått i AIK-sektionen och hejat när det var AIK-basket. Jag har hejat på AIK hockey. Jag älskar klubben lika mycket som de andra supportrarna.

”En onödig grej”

Vidare förklarar 28-åringen att han har mått dåligt under en längre tid – sliten både mentalt och fysiskt – och att han har försökt få ut sitt bästa i de matcherna som han hade blivit uttagen till i allsvenskan.

– Jag har lagt själ och hjärta på planen och insatsen mot Kalmar symboliserade det. Jag krigade in till sista minuten för att hålla nollan. Fast att jag var helt slut. Det tog hårt mentalt. Men jag känner att om jag inte kan ge 100 procent i en match för AIK så ska jag inte spela. Det är ingen mening att ställa ut en vilsen Sundgren på planen.

Kunde ni inte löst det här internt?

– Ja, det är en onödig grej. Men det är inte jag som har startat det. Det är konstigt att de vill svartmåla mig nu. De vet att jag inte är illojal över huvud taget. Jag har varit lojal sedan dag ett. På varje träning och match. Jag har respekterat AIK på alla sätt. Det skulle åka till Armenien och möta ett lag som de ska vinna mot utan mig, så det är fel att de svartmålar mig. Det är säkert vissa supportrar som är skitarga, men de riktigt inbitna supportrarna förstår nog min sida av myntet. Jag är tacksam för den kärleken jag har fått av AIK:are från dag ett.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.